Ázijská polievka
Ázijská polievka

Kórejská polievka Jjamppong videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 8. apríla 2024

100 % účinný nástroj na potenie sa z Kórey.

2
porcie

Suroviny

1 hrsť (mrazené alebo sušené)
1 plátok
1 ČL
600 ml (alebo vývar)
1 ks
1/4 ks
1 ks
1 ks
1 list
1 ks
1/2 ks
200 g
2 PL
1 PL
1 strúčik
2 cm
2 PL
1 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Ančovičky (už aké zoženieš, také použi - originál tam idú sušené), nori a čierne korenie daj vyvariť do vody, resp. takto vylepši už existújúci vývar. Ja som prihodil aj šupky z kreviet. Po zovretí stiahni teplotu a pokračuj ďalších 30 minút, nakoniec to precedíš.

  2. 2

    Cibuľku, pór, bok choy, ošúpanú mrkvu a kapustný list nakrájaj na podlhovasté slíže. Cibuľu s cuketou spracuj na kolieska. Morské plody (podľa tvojho výberu) maj rovnako bokom pripravené. Či už rozmrazuješ, alebo predvádzaš řeznickou práci. Ja som išiel po kalamárovi a krevetách. Tradične sa varí aj s mušľami.

  3. 3

    Čas vytvoriť pálivý základ (reguluj podľa odvahy a časového fondu na druhý deň). Zmiešaj čili fliačky so sezamovým olejom a najemno nastrúhanou zmesou cesnaku so zázvorom.

  4. 4

    Do horúcej hlbokej panvice alebo woku vlej olej, pridaj čili zmes a na pár sekúnd za stáleho miešania priveď arómy k životu. Následne tam prihoď všetku nakrájanú zeleninu - okrem bok choy. O pár minút neskôr prilej hotový vývar. Priveď do varu, hneď potom tam idú morské plody a bok choy. Odstav to, keď bude seafood uvarený - pár minút max. Slanosť dolaď pomocou rybacej omáčky a soli. Moje nudle (rezance) boli čerstvé, tak som ich uvaril rovno v polievke, ak máš sušené, tak ich priprav v inom hrnci v osolenej vode.

  5. 5

    Podávaj v hlbokej miske, najprv nudle, potom hmota, nakoniec zalej polievkou. Ak ti je málo inferna, nebál by som sa tam pridať za pár lyžíc kimchi.

  6. 6

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame: @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia