Ázijská polievka

Kórejská polievka Jjamppong (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

100 % účinný nástroj na potenie sa z Kórey.

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Ančovičky (už aké zoženieš, také použi - originál tam idú sušené), nori a čierne korenie daj vyvariť do vody, resp. takto vylepši už existújúci vývar. Ja som prihodil aj šupky z kreviet. Po zovretí stiahni teplotu a pokračuj ďalších 30 minút, nakoniec to precedíš.
  2. Cibuľku, pór, bok choy, ošúpanú mrkvu a kapustný list nakrájaj na podlhovasté slíže. Cibuľu s cuketou spracuj na kolieska. Morské plody (podľa tvojho výberu) maj rovnako bokom pripravené. Či už rozmrazuješ, alebo predvádzaš řeznickou práci. Ja som išiel po kalamárovi a krevetách. Tradične sa varí aj s mušľami.
  3. Čas vytvoriť pálivý základ (reguluj podľa odvahy a časového fondu na druhý deň). Zmiešaj čili fliačky so sezamovým olejom a najemno nastrúhanou zmesou cesnaku so zázvorom.
  4. Do horúcej hlbokej panvice alebo woku vlej olej, pridaj čili zmes a na pár sekúnd za stáleho miešania priveď arómy k životu. Následne tam prihoď všetku nakrájanú zeleninu - okrem bok choy. O pár minút neskôr prilej hotový vývar. Priveď do varu, hneď potom tam idú morské plody a bok choy. Odstav to, keď bude seafood uvarený - pár minút max. Slanosť dolaď pomocou rybacej omáčky a soli. Moje nudle (rezance) boli čerstvé, tak som ich uvaril rovno v polievke, ak máš sušené, tak ich priprav v inom hrnci v osolenej vode.
  5. Podávaj v hlbokej miske, najprv nudle, potom hmota, nakoniec zalej polievkou. Ak ti je málo inferna, nebál by som sa tam pridať za pár lyžíc kimchi.
  6. Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame: @walrus.buko