Kôprová omáčka
Kôprová omáčka

Kôprová omáčka s klobásou

olinecka - fotkaolinecka, 6. júna 2020
Kôprová omáčka s klobásou
Foto: olinecka

Je čas kedy môžeme pripraviť jedlá s čerstvým kôprom. Dnešný obed, ktorý potešil, rýchly a lacný.

30 minút
príprava

Suroviny

8 ks
 (alebo teplá voda)
 (alebo citrónová šťava)




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke predvaríme, scedíme a necháme trocha vychladnúť. Potom pokrájame na mesiačiky, osolíme a okoreníme. Olej rozpálime, pridáme zemiaky, rozmarín, mleté korenie a opečieme z oboch strán do zlatista.

  2. 2

    Čerstvý kôpor umyjeme, osušíme a posekáme na drobno. Maslo rozpustíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, mleté čierne korenie, krátko orestujeme. Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom alebo teplou vodou, premiešame. Pridáme kôpor, mlieko, krátko povaríme, ochutíme soľou, octom, cukrom podľa chuti.

  3. 3

    Špekáčiky prekrojíme každý podľa seba, na rozpálenom oleji opečieme do zlatista, posypeme mletou červenou paprikou. Dáme pozor, aby nezhoreli. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, krásné foto. Jen špekáček už dávno není laciná záležitost. U nás v pohodě 150,-Kč/kg i víc. Mně by moc chutnalo, výborně si navarila.
garanco
Kôprovú omáčku máme radi, najradšej s domácou knedľou.
No ja by som kôpor už vôbec nevarila, iba pridala do odstavenej omáčky, tak ostane pekný zelený :-))
skotova
Mně by také chutnalo a moc. Já také přidávám nasekaný kopr až do odstavené omáčky. Maminka v průběhu vaření omáčky přidávala ty silné stonky a ještě je nařízla, aby z nich dostala co nejvíce aroma. Vyvařené stonky pak odstranila a na závěr přidala posekaný kopr.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia