Kôprová omáčka s klobásou
Foto: olinecka
Je čas kedy môžeme pripraviť jedlá s čerstvým kôprom. Dnešný obed, ktorý potešil, rýchly a lacný.
príprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke predvaríme, scedíme a necháme trocha vychladnúť. Potom pokrájame na mesiačiky, osolíme a okoreníme. Olej rozpálime, pridáme zemiaky, rozmarín, mleté korenie a opečieme z oboch strán do zlatista.
- 2
Čerstvý kôpor umyjeme, osušíme a posekáme na drobno. Maslo rozpustíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, mleté čierne korenie, krátko orestujeme. Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom alebo teplou vodou, premiešame. Pridáme kôpor, mlieko, krátko povaríme, ochutíme soľou, octom, cukrom podľa chuti.
- 3
Špekáčiky prekrojíme každý podľa seba, na rozpálenom oleji opečieme do zlatista, posypeme mletou červenou paprikou. Dáme pozor, aby nezhoreli. Dobrú chuť.
Tiež kôprová omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No ja by som kôpor už vôbec nevarila, iba pridala do odstavenej omáčky, tak ostane pekný zelený :-))