Kôprová omáčka
Kôprová omáčka s klobásou
Autor receptu: olinecka
Je čas kedy môžeme pripraviť jedlá s čerstvým kôprom. Dnešný obed, ktorý potešil, rýchly a lacný.
Postup
- Zemiaky v šupke predvaríme, scedíme a necháme trocha vychladnúť. Potom pokrájame na mesiačiky, osolíme a okoreníme. Olej rozpálime, pridáme zemiaky, rozmarín, mleté korenie a opečieme z oboch strán do zlatista.
- Čerstvý kôpor umyjeme, osušíme a posekáme na drobno. Maslo rozpustíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, mleté čierne korenie, krátko orestujeme. Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom alebo teplou vodou, premiešame. Pridáme kôpor, mlieko, krátko povaríme, ochutíme soľou, octom, cukrom podľa chuti.
- Špekáčiky prekrojíme každý podľa seba, na rozpálenom oleji opečieme do zlatista, posypeme mletou červenou paprikou. Dáme pozor, aby nezhoreli. Dobrú chuť.