Kôprová omáčka

Kôprová omáčka s klobásou

Autor receptu: olinecka

Je čas kedy môžeme pripraviť jedlá s čerstvým kôprom. Dnešný obed, ktorý potešil, rýchly a lacný.

30 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky v šupke predvaríme, scedíme a necháme trocha vychladnúť. Potom pokrájame na mesiačiky, osolíme a okoreníme. Olej rozpálime, pridáme zemiaky, rozmarín, mleté korenie a opečieme z oboch strán do zlatista.
  2. Čerstvý kôpor umyjeme, osušíme a posekáme na drobno. Maslo rozpustíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, mleté čierne korenie, krátko orestujeme. Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom alebo teplou vodou, premiešame. Pridáme kôpor, mlieko, krátko povaríme, ochutíme soľou, octom, cukrom podľa chuti.
  3. Špekáčiky prekrojíme každý podľa seba, na rozpálenom oleji opečieme do zlatista, posypeme mletou červenou paprikou. Dáme pozor, aby nezhoreli. Dobrú chuť.