Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa fotorecept
Foto: izabella929
Dnes náš sviatočný obed.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g (odrezky) |
|
300 g (odrezky) |
|
250 g (odrezky) |
|
1 kg domáca |
|
200 g domáca |
|
120 g domáca |
|
2 ks |
|
1 strúčik |
|
300 ml |
|
3 ks |
|
200 g |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
1 PL domáca |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Keď pripravujem niektoré jedlá z mäsa, stáva sa, že mám dosť odrezkov. Ukladám si ich do mikrotenových sáčkov do mrazáka. Už keď sa mi nahromadí väčšie množstvo, buď pomeliem na fašírku, alebo pripravujem prekladané jedlá z mletého mäsa. Mäso som umyla a osušila. Keďže mám taký lenivý elektrický mlynček na mäso, všetko musím krájať na drobné kocky. Mäso som pomlela. Na obrázku mäso nie je pomleté.
-
2
Pripravila som slaninu a klobásu. Slaninu som nakrájala na hrebienky a klobásu neúdenú na kolieska. Slaninu som dala na panvicu a vysmažila som z nej tuk. Na tuk som nakrájala 1 cibuľu a opiekla. Vysmaženú slaninu som si odložila do plnky. Na cibuľu som dala pomleté mäso a restovala, neskôr som osolila, okorenila, pridala rascu, cesnak, mletú papriku a podliala vodou. Takto som dusila mäso 20 min. Mäso sa dusila na slabom plameni, aby sa veľa šťavy zbytočne neodparilo. Pripravené mäso som odložila bokom.
-
3
Na rajnicu som dala masť, pridala som nakrájanú cibuľu a pridala som cukor a nechala skaramelizovať. Pridala som sudovú kapustu a 10 min nechala spolu podusiť. Hotovú som odložila bokom. Ryžu som poriadne premyla, vložila do hrnca, zaliala vodou, aby bola ponorená a pridala štipku soli. Varila som ju 5 min, potom som ju nechala pod pokrievkou dojsť. Všetko mám pripravené, môžem začať prekladať koložvársku kapustu. Na dno pekáča som dala tretinu kapusty. Na kapustu som navrstvila polovicu ryže.
-
4
Na ryžu som navrstvila polovicu mletého duseného mäsa a aj časť šťavy.
-
5
Mäso som zakryla druhou polovicou kapusty a na kapustu som uložila klobásu a opečenú slaninu.
-
6
Na klobásu a slaninu som uložila druhú polovicu ryže. Na ryžu som uložila druhú polovicu mäsa so šťavou.
-
7
Napokon som mäso zakryla poslednou tretinou kapusty.
-
8
Pripravila som vajcia a smotanu.
-
9
Rozšľahala všetko spolu. Nič som už nesolila, nekorenila, všetky komponenty potrebné pre skladanie boli ochutené pri ich predpríprave.
-
10
Poliala som vrch skladanej koložvárskej kapusty a nechala som pomaly pretiecť až na dno. Zatiaľ som si nechala rozohriať rúru na 180 st.
-
11
Piekla sa 30 min. Nechala som ju trošku postáť a nakrájala na kocky.
-
12
Veľmi chutná koložvárska kapusta s tromi druhmi mäsa. Prajem vám dobrú chuť.
@alex37 ,ďakujem pekne.-)
Jéj ďakujem, že si napísala :) Fakt je to jedlo mnohých tvárí. Ešte som premýšľala, aká by bola, ak by som použila tuniaka. Mohla by to byť tiež fajn kombinácia :D