Kapustový koláč

Koláč z kyslej kapusty so slaninou

Autor receptu: kvakac

Je to koláč v našej rodine veľmi obľúbený.

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kapustu z tejto plechovky vyklopíme do sitka, aby voda z nej odtiekla. Potom ju dáme do hlbšej misy, pridáme rozšľahané vajcia, mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Všetko dobre premiešame.
  2. Pridáme podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, majorán, nastrúhaný cesnak, trochu rasce a slaninu pokrájanú na kocky. Znovu premiešame a necháme postáť, tak 10 minút, aby sa chute spojili.
  3. Hlboký plech 40x30 cm dobre natrieme olejom a naň roztiahneme cesto. Pečieme pri teplote 180 °C 25 - 30 minút do zlatista.
  4. Zatiaľ si v hrnčeku roztopíme maslo, olej, rascu, strúhaný cesnak a olej. Po upečení koláča týmto potrieme vrch a dáme do horúcej rúry ešte na 5 minút, aby to do koláča vošlo.
  5. Necháme vychladnúť v zamknutej komore. Až po vychladnutí podávame. Kto má rád kyslú kapustu je to manna.