Koláč „Slivkové gule“ fotorecept
Foto: eldina
Kto má rád slivkové gule a nechce sa mu s nimi babrať - tu je jedna rýchla verzia, hotová za 20 minút, koláč Zobraziť celý popisKto má rád slivkové gule a nechce sa mu s nimi babrať - tu je jedna rýchla verzia, hotová za 20 minút, koláč je nepečený.
porcií
príprava
Suroviny
Obal: | |
200 g |
|
4 PL |
|
trochu (alebo olej) |
|
Plnka 1: | |
1 l |
|
200 g |
|
13 PL |
|
70 g |
|
1 ks |
|
Plnka 2: | |
1 veľký pohár (alebo čerstvé slivky) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
strúhanku s cukrom a trochou masla mierne osmažiť (môžete použiť aj olej)
-
3
dať variť mlieko s cukrom, pridať krupicu, hneď po uvarení pridať maslo a vajce (môj trik: vždy pri varení krupicovej kaše či pudingu, pridám trochu masla, nezvykne potom prihorieť)
-
4
dobre vymixovať
-
5
slivky, cukor a škoricu s lekvárom dobre vymixovať (v lete môžete použiť aj čerstvé slivky, len ich treba aj podusiť, aby sa vyparila šťava - môžete pridať aj vanilku)
-
6
na plech vysypať polovicu osmaženej strúhanky, potom pridať krupicovú plnku, na ňu naliať slivkovú plnku a nakoniec vrch opäť posypať strúhankou.
-
7
dať dobre vychladiť... ja som robila z dvojitej dávky, lebo koláče robím len na veľkom plechu :)
Toto mi nenapadlo ;-) ..môže to veru byt ajdo misiek a hned jest...vdaka tebe za tip ;-)
No vždyť - gule sa papajú teplé /aj studené/! Já jsem moc mlsná a toto se nabízí samo.
Tak som pri realizácií sa do neho “zažrala”, že slivky v rúre, čo zaváram, som stihla len - len :-)