Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou fotorecept

elenas - fotkaelenas, 19. novembra 2018 17:06
Ďalšie recepty »
Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou (fotorecept)Foto: elenas

Trochu som experimentovala a vyšiel výborný slaný koláčik.

12
porcií
60 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
42 g
250 ml
1 ČL
1 ks
1 čl
80 g
Plnka:
1 kg
250 g
200 g
400 g
4 ks
3 PL strúhaný
1-2 ks
2 ČL
 podľa chuti
 podľa chuti
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Uvedená dávka je na jeden veľký plech, ja som použila 2 okrúhle formy 28 cm. Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame so soľou, pridáme vykysnutý kvások, roztopené vlažné maslo a vajce rozmiešané vo zvyšku vlažného mlieka. Zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste asi hodinu.

    Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým ružičkový kel uvaríme v osolenej vode (cca 10 minút). Zlejeme a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame a speníme na oleje, pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľu restujeme, okoreníme, osolíme, nakoniec pridáme nakrájanú slaninu a krátko spolu restujeme.

    Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme do vymastenej formy a prstami roztlačíme až k okrajom, urobíme cca 2-3 cm okraj. Na cesto poukladáme ružičkový kel a šampiňóny so slaninou. V kyslej smotane rozmiešame vajcia, 2 PL syru Grana Padano a nakoniec aj zemiakový škrob a zmesou zalejeme plnku. Vrch koláča posypeme zvyškom Grana Padano.

    Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v rozohriatej na 180 °C rúre cca 30-40 minút do zlatista.

    Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

    Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist