Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou fotorecept
Foto: elenas
Trochu som experimentovala a vyšiel výborný slaný koláčik.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
42 g |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
80 g |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
250 g |
|
200 g |
|
400 g |
|
4 ks |
|
3 PL strúhaný |
|
1-2 ks |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Uvedená dávka je na jeden veľký plech, ja som použila 2 okrúhle formy 28 cm. Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame so soľou, pridáme vykysnutý kvások, roztopené vlažné maslo a vajce rozmiešané vo zvyšku vlažného mlieka. Zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste asi hodinu.
-
2
Medzitým ružičkový kel uvaríme v osolenej vode (cca 10 minút). Zlejeme a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame a speníme na oleje, pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľu restujeme, okoreníme, osolíme, nakoniec pridáme nakrájanú slaninu a krátko spolu restujeme.
-
3
Vykysnuté cesto dáme do vymastenej formy a prstami roztlačíme až k okrajom, urobíme cca 2-3 cm okraj. Na cesto poukladáme ružičkový kel a šampiňóny so slaninou. V kyslej smotane rozmiešame vajcia, 2 PL syru Grana Padano a nakoniec aj zemiakový škrob a zmesou zalejeme plnku. Vrch koláča posypeme zvyškom Grana Padano.
-
4
Pečieme v rozohriatej na 180 °C rúre cca 30-40 minút do zlatista.
-
5
Dobrú chuť.
To úvodné foto asi nie je najlepšie ale koláč naozaj fajnovy, zmizol raz dva. Niektorí si tiež mysleli, že je to pizza a poliali si kečupom, aj tak sa dá:)
Ďakujem, teplý je najlepší:)
Ďakujem pekne!