Orechový koláč
Koláč na oplátke (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento koláč je pomerne nenáročný a chutný. Dôležitou surovinou sú oplátky, bez nich koláč z plechu nevyberiete.* Ak použijete bezlepkové oplátky a strúhanku, tak je vhodný aj pre "bezlepkárov".
1 plech porcia |
80 minút príprava |
Postup
- Na plech (cca 32x40 cm) uložíme v jednej vrstve tortové oplátky, odrežeme ich prípadne tak, aby sme zakryli celé dno. Bez opátok by sme koláč nevybrali.
- Bielky vyšľaháme do pevného snehu. Pridáme cukor, prešľaháme.
- Potom po jednom všľaháme žĺtky.
- Vmiešame mleté orechy.
- Nakoniec vmiešame strúhanku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Cesto vylejeme na oplátky v plechu a zarovnáme. Pečieme na 180 °C dozlata.
- Na krém uvaríme z mlieka, Maizeny a žĺtkov za stáleho miešania hustú kašu. Necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s cukrom. Po troche do neho všľaháme vychladnutú kašu.
- Krém nanesieme na vychladnutý koláč.
- Posypeme strúhanou čokoládou.
- Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa, až potom krájame.