Kokosová pena
Kokosová pena

Kokosová pena s pomarančovým krémom a tekvicovou zmrzlinou

Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 16. decembra 2019
Kokosová pena s pomarančovým krémom a tekvicovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma doslova chytilo za srdce. Dá sa s nimi krásne „vyhrať“, pracovať s farbami, vôňami, tvarmi a napokon aj vtipným servírovaním. No a práve sviatky sviatkov sú pre štipku experimentovania a osvieženie klasiky modernými prvkami tou ideálnou príležitosťou.

10
porcií

Suroviny

Kokosová pena:
200 ml
150 g
50 g
1 PL
8 g
200 g
trocha
Pomarančový krém:
100 g
100 g (čerstvá)
50 g
200 g
Tekvicová zmrzlina:
200 g
150 g
300 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokosová pena: Kokosové mlieko s cukrom a kokosovou strúhankou zohrejeme na 60 °C, potom pridáme kokosovú pastu a prešľaháme aj spolu s napučanou želatínou. Na záver primiešame dotuha vyšľahanú smotanu a farbivo.

  2. 2

    Pomarančový krém: Mascarpone prešľaháme s cukrom. Potom prišľaháme smotanu a pomarančovú šťavu.

  3. 3

    Tekvicová zmrzlina: Časť smotany zmiešame s tekvicovým pyré a so žĺtkami. Ostatnú smotanu, cukor a mlieko necháme zovrieť. Všetko spolu zmiešame a zohrejeme na 60 °C a dáme zamraziť do stroja na výrobu zmrzliny.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky, Zmrzlina, Studené pokrmy

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Zajímavý, svěží recept. Bezva inspirace, díky Mistře!
Servis nechám servisem. Tam jsem vzdálená.