Zemiakové knedličky
Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
Autor receptu: redakcia
Postup- Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu, pridáme soľ, mleté biele korenie a krátko restujeme. Dochutíme najemno nastrúhaným zázvorom, podlejeme
smotanou a varíme domäkka. Dochutíme čili omáčkou a rozmixujeme.
- Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť, očistíme
a nastrúhame najemno. K zemiakom pridáme múku, vajce
a soľ. Všetko spolu ručne premiešame a vypracujeme cesto.
Rozdelíme ho na štyri časti a na pomúčenej ploche ho vytvarujeme na valčeky. Pripravené knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 20 minút. Uvarené knedle necháme
vychladnúť. Pred podávaním každý valček nakrájame na rovnaké kolieska,
ktoré z obidvoch strán krátko opečieme na oleji.
- Zemiakové knedličky podávame na tekvicovej omáčke,
dozdobíme na kocky nakrájaným čerstvým ovčím syrom
a opečenými tekvicovými jadierkami, ktoré krátko restujeme
na suchej panvici.
|