Zemiakové knedličky

Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu, pridáme soľ, mleté biele korenie a krátko restujeme. Dochutíme najemno nastrúhaným zázvorom, podlejeme smotanou a varíme domäkka. Dochutíme čili omáčkou a rozmixujeme.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť, očistíme a nastrúhame najemno. K zemiakom pridáme múku, vajce a soľ. Všetko spolu ručne premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri časti a na pomúčenej ploche ho vytvarujeme na valčeky. Pripravené knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 20 minút. Uvarené knedle necháme vychladnúť. Pred podávaním každý valček nakrájame na rovnaké kolieska, ktoré z obidvoch strán krátko opečieme na oleji.
  3. Zemiakové knedličky podávame na tekvicovej omáčke, dozdobíme na kocky nakrájaným čerstvým ovčím syrom a opečenými tekvicovými jadierkami, ktoré krátko restujeme na suchej panvici.