Hovädzie mäso na smotane

Klopsy na smotane

Autor receptu: podajmicesto

Ďakujem Viera1 a pánovi Fedorovi Malíkovi za rekonštrukciu receptu. Poznám to z kúpeľov, robili to so smotanovou omáčkou a občas aj so šunkovou omáčkou.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso dochutíme vegetou, korením, rascou, majoránkou. Pražíme na oleji na panvici.
  2. Smotanová omáčka: Do výpeku pridáme kyslú smotanu, dáme rozpustiť bujón. Koreňovú zeleninu narežeme na kocky, cibuľu najmeno, dáme na panvicu k smotane a výpeku, dusíme domäkka, rozmixujeme tyčovým mixérom.
  3. Alternatíva so šunkovou omáčkou: Do výpeku pridáme kyslú smotanu, dáme rozpustiť tavený syr a pridáme najemno nakrájanú šunku. Krátko povaríme, rozmixujeme.
  4. V oboch prípadoch podávame klopsy s omáčkou a zemiakovým knedlíkom.