Hovädzie mäso na smotane
	        Klopsy na smotane
	        Autor receptu: podajmicesto
	         
	        
	        Ďakujem Viera1 a pánovi Fedorovi Malíkovi za rekonštrukciu receptu. Poznám to z kúpeľov, robili to so smotanovou omáčkou a občas aj so šunkovou omáčkou.
| 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Mleté mäso dochutíme vegetou, korením, rascou, majoránkou. Pražíme na oleji na panvici.
 - Smotanová omáčka: Do výpeku pridáme kyslú smotanu, dáme rozpustiť bujón. Koreňovú zeleninu narežeme na kocky, cibuľu najmeno, dáme na panvicu k smotane a výpeku, dusíme domäkka, rozmixujeme tyčovým mixérom.
 - Alternatíva so šunkovou omáčkou: Do výpeku pridáme kyslú smotanu, dáme rozpustiť tavený syr a pridáme najemno nakrájanú šunku. Krátko povaríme, rozmixujeme.
 - V oboch prípadoch podávame klopsy s omáčkou a zemiakovým knedlíkom.