Kaša zo sladkých zemiakov a asparagus s cibuľou
Autor receptu: dorenika
Nieje na tom nič zložité alebo nové ale je to veľmi príjemné a chutné jedľo na ľahký obed.
1 porcia |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ošúpeme si zemiak (samozrejme ak nerobíte len pre seba tak viac toto je rozppis na jednu porciu).Nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.Keď zmäkne tak ho vidličkou rozmačkáme na hladkú kašu a osolíme,pridáme trochu margarínu.
- Ak máte hrniec na asparagus tak bežne ho v ňom uvarte ak nie (ako ja) tak zväzok zviazany pod hlavičkami položte do vriacej vody aby bol opretý o stenu a aby hlavičky neboli vo vode.Keď budú stonky skoro hotové odviažte hlavičky a ponorte ich do vody.
Medzi tým si na troche oleja osmažíme jednu malú cibuľu do mäkka.
- Trochu margarínu zmiešame s roztlačeným cesnakom,soľou a čiernym korením.Podávame k asparagusu a kaši.
Dobrú chuť!