Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na kúsky. Zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode. Karfiol nasekáme na konzistenciu kuskusu. Maslo zohrejeme, pridáme karfiol, opražíme, zjemníme smotanou, osolíme a okoreníme.
  2. Mrkvu ošúpeme, cuketu umyjeme a zarežeme na rovnakú dĺžku. Nakrájame na tenké plátky (na struháku), zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode a preložíme do ľadového kúpeľa, po vychladnutí necháme odkvapkať.
  3. Sieť robíme prekladaním jednotlivých plátkov mrkvy s cuketou. Hotovú sieť potrieme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.