Foto: ketty3811
Staré slovenské jedlo(jednoduché)
Postup
-
1
Zemiaky si očistíme.
-
2
Nakrájame na kolieska.
-
3
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme červenú mletú papriku a bobkový list.
-
4
Pridáme nakrájané zemiaky,premiešame a chvíľu orestujeme.
-
5
Podlejeme vodou,osolíme a podusíme.
-
6
Zmiešame si kyslú smotanu s mliekom a hladkou múkou.Všetko podľa potreby.
-
7
Pridáme k mäkkým zemiakom.
-
8
Chvíľu povaríme a hotovo.
-
9
Na fašírku si zmiešame mleté mäso(bravčové),vajíčka,rožky(nakrájane a zaliate vodou alebo mliekom),cibuľu,cesnak,majoránku,soľ,mleté čierne korenie a podľa potreby strúhanku.
-
10
Na alobale vysypanom strúhankou si urobíme plát,na ktorý uložíme uvarené vajíčka(alebo nie).
-
11
Urobíme fašírky.
-
12
Pokvapkáme olejom,trošku podlejeme vodou,zakryjeme a pečieme asi 45-50 minút na 180 °C.
-
13
Potom odkryjeme a necháme zapiecť ešte asi 20 minút na 200 °C.
-
14
Naložíme si podbité zemiaky a nakrájanú fašírku.Dobrú chuť.:-)
Diskusia k receptu