Foto: amelie
Vyzerá jedlo a chutí tak, ako vyzerá:-)
Suroviny
500 g |
|
80 g, alebo zelenou |
|
3 ks |
|
200 g |
|
200 ml |
|
50 g, na posypanie |
|
2 pl, čerstvo posekaná |
|
1 pl, posekaná |
|
100 g, tavený |
|
|
|
na vysypanie plechu |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu tejto terinky môžeme použiť aj nivu alebo rival a parmezán môžeme nahradiť ementálom.
-
2
Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď začne vrieť, vhodíme do nej karfiol rozobratý na ružičky a necháme prevrieť asi 10 minút. Nesmie sa rozvariť. Scedíme a necháme odkvapkať.
-
3
Karotku pokrájame na kolieska a podusíme na troške oleja dochrumkava.
-
4
V mise rozšľaháme vajíčka s taveným syrom. Ja dávam syr s modrou plesňou, ale môžete dať hocijaký, aj Veselú kravu - Karičku. Pridáme smotanu, posekanú petržlenovú vňať a pažítku a opatrne rozmrvíme syr s modrou plesňou.
-
5
Terinovú formu - ja som to tentokrát vyskúšala v bábovkovej - vymastíme a vysypeme strúhankou. Naplníme ju tretinou blanšírovaného karfiolu.
-
6
Na ružičky karfiolu navrstvíme kolieska mrkvy.
-
7
Zakryjeme druhou tretinou karfiolu a zalejeme polovicou syrovo-bylinkovej zmesi. posypeme parmezánom, dáme poslednú vrstvu karfiolu a zalejeme druhou polovicou tekutiny. Terinku - v tomto prípade bábovku - postavíme do pekáča naplneného do 2/3 vodou.
-
8
Rúru predhrejeme na 180°C a karfiolovo-syrovú terinu pečieme vo vodnom kúpeli približne 45 minút.
-
9
Vyberieme, necháme vychladnúť na mriežke, potom ju ešte dáme stuhnúť do chladu. Studenú vyklopíme na podnos.
Diskusia k receptu