Foto: pupava
V chladničke karfiol a doma otázka Čo s ním? Tak teda polievka, jemná, jarná, dobrá!
Postup
-
1
Dáme variť karfiol.
- 2
Kým sa nám varí karfiol, očistíme a nastrúhame mrkvu a petržlen. Cibuľu nakrájame na čo najmenšie kocky.
- 3
Na troche olivového oleja si opražíme cibuľu, mrkvu, petržlen. Pridáme vodu z uvareného karfiolu.
- 4
Keď začne voda vrieť, pridáme zeleninový vývar (ja som dala bujón). Pridáme uvarený karfiol, prípadne trochu vody. Podľa chuti doplníme soľ a korenie. Pridáme 1 PL Masla a trochu petržlenovej vňate.
- 5
Zmes na halušky pripravíme z 2 vajec a krupice. Neudávam presnú dávku krupice, pretože ideál je dať jej tam k vajíčkam toľko, aby zmes nebola ani riedka, ani hustá. Jednoducho od oka. Pridáme vegetu a štipku sódy bikarbóny (fakt len štipku). Zmes zmiešame a cez haluškovátko (fakt neviem, aký je oficiálny názov tejto veci, ale jakživ to doma voláme len haluškovátko) vyrobíme halušky. Polievku premiešame a necháme variť ešte asi 3 minúty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu