Zapekaný karfiol
Karfiol z rúry (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný, a tak som to vyskúšal, je to dobré a nie je to nacucané olejom, ale zasa je tam majonéza, tak to nechám na vašom rozhodnutí.
5 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- potrebné suroviny
- karfiol si rozoberieme na rúžice a povaríme ho v solenej vode tak do polomäka ,aby sa nám nerozpadal
- kým sa nám obvarí karfiol dáme si do misky 4 lyžice majonézy , 3 lyžice smatanky , 1lyžicu horčice , 1 lyžicu oleja , soľ ,čierné korenie a premiešame
- obvarený karfiol dáme do zapekacej misy
- naň dáme obsah misky a poprášíme to strúhankou
- posypeme stúhaným syrom a troškou tymiánu , a šup stým do rozohriatej trúby 180 - 190 °C zapekáme kým povrch nieje ,, zlatistý ,,
- zapečené .... ako prílohu som dal zemiaky varené v tlakovom hrnci ...... DOBRÚ CHUŤ