Zapekaný karfiol

Karfiol z rúry (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný, a tak som to vyskúšal, je to dobré a nie je to nacucané olejom, ale zasa je tam majonéza, tak to nechám na vašom rozhodnutí.

5 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. karfiol si rozoberieme na rúžice a povaríme ho v solenej vode tak do polomäka ,aby sa nám nerozpadal
  3. kým sa nám obvarí karfiol dáme si do misky 4 lyžice majonézy , 3 lyžice smatanky , 1lyžicu horčice , 1 lyžicu oleja , soľ ,čierné korenie a premiešame
  4. obvarený karfiol dáme do zapekacej misy
  5. naň dáme obsah misky a poprášíme to strúhankou
  6. posypeme stúhaným syrom a troškou tymiánu , a šup stým do rozohriatej trúby 180 - 190 °C zapekáme kým povrch nieje ,, zlatistý ,,
  7. zapečené .... ako prílohu som dal zemiaky varené v tlakovom hrnci ...... DOBRÚ CHUŤ