Diskusia k receptu
Zapekané bravčové karé

Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou

mysiacik - fotkamysiacik, 20. februára 2019

Komentáre 1 - 9 z 9


to kare je hotove v bode c.1.potom uz len tvrdne a vysycha.



1x mirop
@Pankrac (20.2.2019 16:15)

ja to mu hovorim-varenie hrou,aby ludia v kuchyni nerobili sprostosti a nenicili suroviny.
Tak ja neviem, tiez som sa bala, ze bude suche, ale nebolo.. Opecene kratko, a v stave sa pieklo.. Hned sq zjedlo nestihlo ani byt tvrde alebo suche.. A tak ak vam beladi kare kludne mozte vyskusat krkivicku, alebo stehno.. Ja som chceka cosi chudunke nemastne pre deti :)
Verím že je šťavnaté a chuť má vynikajúcu. Podobne pečiem kuracie alebo morčacie kúsky. Treba skúsiť aj karé.
mňam to vyzerá úžasne, ja robievam podobný recept s karé, len zalievam šľahačkovou smotanou, jednou kyslou smotanou a na mäso poukladám trojuholníkové syry a najemno nakrájanú cibuľku, zakryté pod alobalom je mäsko mäkké a chutné.
Zatial sa nevyjadrujem, ja ako starý kuchár s 40 ročnou praxou tiež si myslím, že kratšie pečenie( dusenie)
viac prospeje zatiahnutému karé ako dlhé pečenie, ale zas kapusta pod alobalom dodá dostatok vlhka (pary) a tak mäso nevyschne.
Zajtra budem realizovat tento recept a potom potvrdím ako to skutočne dopadlo
Tak som na prvý krát zvladol dobre,bo syn šefkuchár z Tatier pochvalil,ze je to chutné,kapusta nerozvarena,chrumkavá a mäso šťavnaté.
Takze rýchle osmahnutie mäska na zatiahnutie nespôsobilo,ze by po príprave bolo suché.
Priznám sa, kus som proces upravil tým, že pod zakrytý pekáč (coperlux) s mäsom som vložil hlboký plech a nalial asi
1 liter vody, čo vytvorilo prostredie ako v konverktomate a tým pádom mäsko nemohlo vyschnúť. Takže prípravu jedla podľa receptu je ideálny.
P.s.: je ale potrebné dodržiavať čas
prípravy 45 min,zapekať 15 min