Zapekané bravčové karé
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Autor receptu: mysiacik
10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup- Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji. Plech si osolíme, okoreníme, vystelieme kyslou kapustou, pridáme červené víno a ukladáme na to všetko opečené maso.
- Keď máme maso poukladané, zalejeme výpekom, kde sme maso opiekli, zakryjeme alobalom a dáme na 190 stupňov piecť.
- Medzitým ako sa nám maso pečie, na panvici si opečieme slaninu a na drobno nakrájanú cibuľu. Všetko pekne do zlatista.
- Sledujeme maso, keď už vyzerá, že je hotové, odokryjeme ho, na každý kúsok rozdrobíme bryndzu a všade posypeme opečenú slaninu s cibuľou. Takto dáme kráko zapiecť. Podávame so zemiakmi alebo s pyré.
|