Zapekané bravčové karé

Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou

Autor receptu: mysiacik

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji. Plech si osolíme, okoreníme, vystelieme kyslou kapustou, pridáme červené víno a ukladáme na to všetko opečené maso.
  2. Keď máme maso poukladané, zalejeme výpekom, kde sme maso opiekli, zakryjeme alobalom a dáme na 190 stupňov piecť.
  3. Medzitým ako sa nám maso pečie, na panvici si opečieme slaninu a na drobno nakrájanú cibuľu. Všetko pekne do zlatista.
  4. Sledujeme maso, keď už vyzerá, že je hotové, odokryjeme ho, na každý kúsok rozdrobíme bryndzu a všade posypeme opečenú slaninu s cibuľou. Takto dáme kráko zapiecť. Podávame so zemiakmi alebo s pyré.