Foto: evusik
je sezóna tekvíc, na záhrade sa nám ich urodilo dosť a tak sú na našom stole celkom pravidelne - ja mám z toho radosť, Zobraziť celý popisje sezóna tekvíc, na záhrade sa nám ich urodilo dosť a tak sú na našom stole celkom pravidelne - ja mám z toho radosť, môj muž už menej... ja som dostala veľkú chuť na risotto z hokaida, ten môj veru nie... tak vznikoli tieto karbonátky a musím sa celkom nekriticky pochváliť boli FANTASTICKÉ!!!!
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
nepísala som množstvá, ale pomer by mal byť 1:1 čiže rovnaký diel uvarenej ryže a rovnaký diel zeleniny... tekvicu vydlabeme a aj so šupkou nakrájeme na drobnejšie, nakrájame cibuľu
-
2
ryžu uvaríme v zeleninovom vývare... cibuľu s hokaidom opražíme na oleji, podlejeme vodou a prikryté dusíme do zmäknutia, osolíme a okoreníme
-
3
do misky dáme uvarenú ryžu, pridáme udusenú zeleninu, vajíčka-ja som dala dve, pretlačený cesnak, nastrúhaný syr a muškátový oriešok, petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame.
-
4
Na zahustenie pridáme toľko strúhanky aby vznikla hmota z ktorej sa budú dať formovať karbonátky.
-
5
Na plech si dáme papier na pečenie, polejeme ho olejom a rukami ho rozotrieme, takýmito naolejovanými rukami tvarujeme karbonátky.
-
6
Dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C po 20-tich minútach karbonátky otočíme a pečieme ešte asi 20 minút do zlatova.
-
7
ku karbonátkom som urobila cesnakový dresing - jogurt, cesnak, soľ, MČK a zeleninový šalát... ja som si pochutila veľmi... dokonca som ich dnes ráno raňajkovala, len také studené som si ich namáčala do dresingu a muž si ich zobral do práce...
-
8
vôbec neľutujem, že som nevarila risotto z hokaida ako som mala pôvodne v pláne... tieto karbonátky sú odteraz tretím najobľúbenejším jedlo z hokaida... číslo 2 je polievka :-)
Asi sme chuťami na jednej vlnovej dľžke. Nápadmi si však kus predo mnou :-)
je pravda, že ja som taký hokaidový fanatik, mne chutí pre jeho zvláštnu gaštanovú chuť a môjmu mužovi zase nechutí pre jeho divnú gaštanovú chuť :-)
"normalne" , z domacich dostupnych surovin a samozrejme velmi chutne.
Tieto karbonatky budu na obed v nedelu, uz sa na ne , vdaka Tvojej sikovnosti, tesim
ja viem, že niekomu to nič nehovorí, alebo to nie je podstatné, ale pre mňa je to taký rituál - dobre navariť, dobre odfotiť - ak sa mi jedno z toho nepodarí, nezverejňujem :-)
prezentácia je nádherná;
ďakujem všetkým za nakuknutie :-) ak budete mať chyť vyskúšajte a dajte vedieť ako chutilo...
@elenamm len raz som sušila semienka a už nesuším, bolo mi povedané, že hybridy by sa nemali sušiť pretože na rok z nich môžu vzísť všelijaké čudá... ale dužinu zo semiačkami nevyhadzujem, uvarím ich a z vývaru robím polievku alebo použijem na rizoto a tak...
@svetlana9 mne sa zdalo, že je tam na ovsené vločky málo tekutiny ale za vyskúšanie to stojí... ja dávam ovsené vločky do placiek aj fašírok ale hlavne do chleba a pečiva, tu ma to nenapadlo asi hlavne kvôli tej ryži, ale díky za nápad :-)
@martam ďakujem, verím, že ti budú chutiť :-)
@mariamka až som sa ľakla, že čo to čítam... díky, díky :-) strúhanku kľudne nahraď, trebárs aj tými vločkami, teraz ma napadlo, že veď vločky sa dajú pomlieť... nabudúce dám aj ja tak... a takéto recepty sú najlepšie, lebo sa ich nemusíš striktne držať, stačí základ a ostatné si každý dotvorí podľa seba... a veď ty si šikula, ty si poradíš :-)
@danielas som rada, že chutilo :-)
@babav @ywett ďakujem :-)
vždy sa ukáže hviezdičkový priemer-všetkých hviezdičkujúcich-nie tvoja aktuálna voľba..už to bolo vysvetlené viackrát redakciou..:-)
@andys ja robievam také vysmážané plnené ryžové guľky obaľované v trojobale, takže to mám vyskúšané a je to dobré...
@havino tuším väčšina chlapov je mäsová, ten môj zje tekvicu ale musí byť dobre schovaná, neboj aj na tieto placky povedal, že dobré ale niečo tomu chýba... no čo asi? tak som mu sľúbila, že keď budem robiť nabudúce tak do nich nakrájam klobásku, myslím, že by to nemuselo byť zlé...
nedavno som zas s tekvicou podusila aj sampiony, tiez to bolo ohromne...takze velka vdaka za skutocne vyborny recept :)
ja som ich podávala so zemiakovou polievkou: varecha.pravda.sk/recepty/zemiakova-kremova-polievka-foto...
výborný obed :)
teší ma, že si vyskúšala :-)
včera bola na Vareche nejaká porucha a tak sa tvoj komentár tu pod receptom neobjavil, ale prišiel mi na mail, neviem Ti inak odpovedať len tu pod receptom
je mi nesmierne ľúto tvojej straty, neviem si to ani dosť dobre predstaviť a aj keď mám dobré deti neviem si predstaviť, že by som raz zostala sama, ale taký je život, prináša zo sebou aj bolesť a smútok... verím, že aj ty máš okolo seba dobrých ľudí ktorí ti pomôžu, prajem Ti pokoj v duši, Eva
Tiež mám už úrodu, takže najbližší recept bude tvoj.
Väčšinou je to polievka alebo príloha v podobe pyré s pomarančovou šťavou a šalviovým maslom, alebo talianske risotto so šalviou, alebo pečená so smotanovým dipom...
ja som veru tieto karbonátky nerobila veľmi dlho, ja väčšinou robím polievku, rizoto a v poslednej dobe halušky. Naša najmenšia vnučka ich miluje. Vždy sa vypytuje - babka, haluštičky máš? Sú krásne oranžové a ja pre ňu robím hráškovú polievku s haluškami, ale aj so syrovou omáčkou sú výborné. Mám v mrazáku malé porcie tekvicového pyré, keď potrebujem vyberiem a halušky sú rýchlo hotové. A potom ešte noky z hokkaida tie milujem, ako príloha k mäsu alebo len tak so smotanou. Prajem nech sa ti darí :)
krásne sa ti podarili :)
Můj manžel se synem taky nestojí o hokaido.Absolutně mu nepřišli na chuť.A já bych v něm mohla i ležet😆.Myslím si,že celkově chlapi o něj nestojí,protože to nevoní masem😆.