Karbonátky z tekvice hokaido fotorecept

evusik - fotkaevusik, 19. septembra 2014
Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept)
Foto: evusik

je sezóna tekvíc, na záhrade sa nám ich urodilo dosť a tak sú na našom stole celkom pravidelne - ja mám z toho radosť, Zobraziť celý popisje sezóna tekvíc, na záhrade sa nám ich urodilo dosť a tak sú na našom stole celkom pravidelne - ja mám z toho radosť, môj muž už menej... ja som dostala veľkú chuť na risotto z hokaida, ten môj veru nie... tak vznikoli tieto karbonátky a musím sa celkom nekriticky pochváliť boli FANTASTICKÉ!!!!

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    nepísala som množstvá, ale pomer by mal byť 1:1 čiže rovnaký diel uvarenej ryže a rovnaký diel zeleniny... tekvicu vydlabeme a aj so šupkou nakrájeme na drobnejšie, nakrájame cibuľu

    Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ryžu uvaríme v zeleninovom vývare... cibuľu s hokaidom opražíme na oleji, podlejeme vodou a prikryté dusíme do zmäknutia, osolíme a okoreníme

    Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do misky dáme uvarenú ryžu, pridáme udusenú zeleninu, vajíčka-ja som dala dve, pretlačený cesnak, nastrúhaný syr a muškátový oriešok, petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame.

    Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zahustenie pridáme toľko strúhanky aby vznikla hmota z ktorej sa budú dať formovať karbonátky.

    Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plech si dáme papier na pečenie, polejeme ho olejom a rukami ho rozotrieme, takýmito naolejovanými rukami tvarujeme karbonátky.

    Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C po 20-tich minútach karbonátky otočíme a pečieme ešte asi 20 minút do zlatova.

    Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ku karbonátkom som urobila cesnakový dresing - jogurt, cesnak, soľ, MČK a zeleninový šalát... ja som si pochutila veľmi... dokonca som ich dnes ráno raňajkovala, len také studené som si ich namáčala do dresingu a muž si ich zobral do práce...

    Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vôbec neľutujem, že som nevarila risotto z hokaida ako som mala pôvodne v pláne... tieto karbonátky sú odteraz tretím najobľúbenejším jedlo z hokaida... číslo 2 je polievka :-)

    Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

inustek
toto určite urobím, len ešte zohnať hokaido :D
ildinka
v Lidli ju už mávajú pravidelne....aj v Bille
frezia
Velmi zaujimavy recept. Cosoro vyskusam.
danielas
Krásne. Pravdou ostáva, že tvoje recepty robím rad radom @evusik
Asi sme chuťami na jednej vlnovej dľžke. Nápadmi si však kus predo mnou :-)
1x evusik
evusik
ďakujem krásne za všetky vaše komentáre :-)
je pravda, že ja som taký hokaidový fanatik, mne chutí pre jeho zvláštnu gaštanovú chuť a môjmu mužovi zase nechutí pre jeho divnú gaštanovú chuť :-)
kecemis
Pekne pripravene. Akorat mi manzelka priniesla tekvicu, ze urob nieco pre mna a aby to jedla i mala. Vyriesila si moj proble. Dakujem.
1x evusik
ludka10
Vyborny recept, ako vzdy. Mam rada vsetky Tvoje recepty, lebo su
"normalne" , z domacich dostupnych surovin a samozrejme velmi chutne.
Tieto karbonatky budu na obed v nedelu, uz sa na ne , vdaka Tvojej sikovnosti, tesim
kimlo
@tiginko mame pravdu obaja, ano podobne su, tiez krasne, len skoda ze len sladkosti. Ale su fakt pekne.
margaretka28
verím, že boli fantastické, lebo presne tak aj vyzerajú a fotka ako od profesionála :-) recept si uložím
1x evusik
evusik
@kimlo jasné, že ma teší tvoj názor a veľmi... ja zas obdivujem fotky (a nielen tie) tvojho syna, ale tu je kopec ľudí ktorí dobre fotia, mne sa napríklad už dávno páčili fotky @dora ktorá bohužiaľ už nepridáva ale má krásny blog... nebudem menovať nikoho ďalšieho lebo by som mohla na niekoho zabudnúť...
ja viem, že niekomu to nič nehovorí, alebo to nie je podstatné, ale pre mňa je to taký rituál - dobre navariť, dobre odfotiť - ak sa mi jedno z toho nepodarí, nezverejňujem :-)
manya
@evusik , môj muž si s tvojim môžu ruky podať, čo sa týka ryže a rizota, a aj tak tvoj recept vyskúšam, však keď nebude chcieť v chladničke ho čakajú utopence, ktoré môže;
prezentácia je nádherná;
katka78
Recept sa mi páči a fotky ani nehovorím, pekná práca.
monnikka
aj mne sa ich hojne urodilo, recept chválim ako aj lákavé úvodné foto a samozrejme si ukladám
francuzska1
recept samozrejme chvalim, ale zaujima ma co je tvoje cislo 1 z hokkaida?zeby risotto?

danda3
Evka, perfektný recept, na to Tvoje rizoto sa tiež chystám, tekvíc mám dosť, tak budem skúšať.♥
evusik
@francuzska1 tak č.1 je risotto, č.2 polievka a č.3 karbonátky ale hokaido milujem aj pečené na slano aj sladko, pečiem z neho koláče, ale aj špagety s hokaidom... už ani neviem čo všetko z neho robím :-)
ďakujem všetkým za nakuknutie :-) ak budete mať chyť vyskúšajte a dajte vedieť ako chutilo...
terinka55
Tak to je paráda! A nielen oko sa poteší. CHVÁLIM, KK a 5*****
tiginko
jejda, teraz keď na to tak spätne pozerám... @evusik dúfam, že som sa ťa nedotkla, tvoje recepty a fotky obdivujem už dávno :-)
elenamm
@evusik ja by som sa rada opytala, ako spracujes jadierka z hokkaido? Vydlabes, ususis a odlozis na dalsi rok, aby si ich zasadila?
svetlana9
ak môžem do diskusie vstúpiť - tie fašírky by som zahusťovala nie strúhankou ale ovsennými vločkami. Inak úžasný recept, opísala som si ho a uložím aj do KK. Foto profesionálne, hlavne tá titulná fotečka - že wau.
martamm
evusik, u mna mas *****, milujem rozne tekvicove jedla, karbonatky budu u nas urcite coskoro na obeda kv itujem, ze su pecene v rure :)
mariamka
ja tieto komercne recepty vypustam,, .... ale nie :)) @evusik mozes tu konkurovat sefkucharom kvalitou receptov aj fotiek, tiez sa mi paci to pecenie v rure, a struhanku tiez nemusim, ved ja si uz poradim :) super!
evusik
@tiginko to by ma ani nenapadlo, každému musí byť jasné, že rada fotím ale pri varení je na prvom mieste jedlo až potom fotka, z fotiek sa človek nenaje :-) hodnotenie jedla aj fotiek (čohokoľvek) je veľmi subjektívne a aj ja mám na Vareche tiež svojich favoritov... samozrejme, že ma nesmierne teší keď sa moja práca niekomu páči... veď preto sem recepty pridávame, no nie :-)
@elenamm len raz som sušila semienka a už nesuším, bolo mi povedané, že hybridy by sa nemali sušiť pretože na rok z nich môžu vzísť všelijaké čudá... ale dužinu zo semiačkami nevyhadzujem, uvarím ich a z vývaru robím polievku alebo použijem na rizoto a tak...
@svetlana9 mne sa zdalo, že je tam na ovsené vločky málo tekutiny ale za vyskúšanie to stojí... ja dávam ovsené vločky do placiek aj fašírok ale hlavne do chleba a pečiva, tu ma to nenapadlo asi hlavne kvôli tej ryži, ale díky za nápad :-)
@martam ďakujem, verím, že ti budú chutiť :-)
@mariamka až som sa ľakla, že čo to čítam... díky, díky :-) strúhanku kľudne nahraď, trebárs aj tými vločkami, teraz ma napadlo, že veď vločky sa dajú pomlieť... nabudúce dám aj ja tak... a takéto recepty sú najlepšie, lebo sa ich nemusíš striktne držať, stačí základ a ostatné si každý dotvorí podľa seba... a veď ty si šikula, ty si poradíš :-)
danielas
Dnes so ich musela ochutnať. Polovica akurát zjedená. Výýýborné.
babav
Krasny recept aj prezentacia .5*.KK.
ywett
to sú dobroty a fotky sú krásne ;-)
marianne
tiez milujem hokaido,mozem ju jest denno-denne,ostalo mi trosku basamati od vcera, mam dalsi vyborny recept,dakujem....
kimlo
Dnes rano som videl toho Tvojho v obchode, chcel som mu solidarne povedat ze ani mne tato tekvica nechuti, ale bol som akurat pri pokladni a on potom kdesi zmizol medzi regale... :-)
eviana
@evusik , tak toto neskúsiť by bolo fakt hriechom, nádherné karbošky za 5*
marikafil
super, hokkaido milujeme, tento rok sa nám urodili krásne, dokonca sa prešli cez plot aj k susedom a u nich mali tiež tri kúsky... karbonátky určite vyskúšam, drž palce, nech sú také krásne ako Tvoje:-) a pre tých, čo nemajú vlastné tekvice - dnes som v Kauflande narátala presne 7 druhov tekvíc, ôsme boli cukety. kúpila som na skúšku špagetovú... a ešte niečo - dávala som 5 hviezdičiek, vysvietené boli zas len 4, už ma to fakt nebaví s tým hviezdičkovaním...
radost
@marikafil
vždy sa ukáže hviezdičkový priemer-všetkých hviezdičkujúcich-nie tvoja aktuálna voľba..už to bolo vysvetlené viackrát redakciou..:-)
andys
Odo mňa 5* :) Za recept (prekvapila ma tá ryža) a aj za nádherné foto :)
havino
pre mňa áno, pre môjho nie, typ @kimlo , pekný recept, chuť pre mňa, ryža ma tiež prekvapila, ale čo by nie
elixir
Vyskúšam, krásne upečené ich máš, dúfam, že sa mi tiež tak pekne podaria. :)
evusik
@marikafil @elixir určite sa podaria, je to veľmi jednoduchý recept...
@andys ja robievam také vysmážané plnené ryžové guľky obaľované v trojobale, takže to mám vyskúšané a je to dobré...
@havino tuším väčšina chlapov je mäsová, ten môj zje tekvicu ale musí byť dobre schovaná, neboj aj na tieto placky povedal, že dobré ale niečo tomu chýba... no čo asi? tak som mu sľúbila, že keď budem robiť nabudúce tak do nich nakrájam klobásku, myslím, že by to nemuselo byť zlé...
tinca
@evusik zeleninové karbonátky akékoľvek milujem a tvoje vyzerajú prudko jedlé, no a obr. nemá chybu,ale ten tu už vychválený bol:)
kimlo
Ale s tou klobaskou to je dobry napad... :-)
medovnicek
syn sa teraz zameriava na zdravú stravu a tento recept sa mu určite zapáči, vďaka za super inšpiráciu @evusik
17eva
dnes som vyskúšala , sú vynikajúce, super recept
nelisa
vyskúšala som, nabudúce budem radšej smažiť, zdali sa nám suché.
evusik
@nelisa neviem či vysmážaním v oleji dosiahneš aby boli šťavnatejšie... budú akurát masnejšie... ja by som pridala možno vajce, alebo viac tekvice :-)
zuzkabluzka
@evusik , pozeram, ze recept nema este ani mesiac a u nas uz jeho variacie boli trikrat na stole :) dnes som k tekvici pridala tunajsiu salsicciu, pretoze moj muz oblubuje rizoto s tekvicou v tomto prevedeni(chlap) ;) takze ani v plackach nemoze chybat...
nedavno som zas s tekvicou podusila aj sampiony, tiez to bolo ohromne...takze velka vdaka za skutocne vyborny recept :)
evusik
@zuzkabluzka tak to ma ozaj veľmi teší, že som ťa inšpirovala... ja tiež rada varím takýmto spôsobom - pridám čo mám a vždy je to iné :-) a so šampiňónmi to muselo byť výborné...
dandika1
@evusik dalsi z Tvojich rcp.na hokaido po rissote som velmi vdacna ,ze som ich nasla velmi pekne spracovane rcp.a urcite aj chutne .UZ som si objednala semienka zistila som ,ze tychto maslovych tekvic je viac druhou a mne sa velmi daria tak vyskusam.Za pekne spracovanie rcp.5*.:-)))
evusik
@dandika1 ďakujem, budem rada keď vyskúšaš a napíšeš ako chutilo :-) ja budem tiež určite sadiť a určite hokaido ostatné sa rozhodnem v obchode...
dandika1
@evusik vdaka za odpoved vratim sa ktym tekviciam pozerala som si na internete a zistila som ,ze je aj tekvica DELICIAN F1-HYBRID pise o nej ,ze je trochu vacsia ako HOKAIDO a hlavne ,ze je urodnejsia potom dalsia z radu hokaido je aj tekvica DELICA F1 supku ma zelemu duzinu oranzovu je vacsia od hokaida to len tak na okraj ked ides kupovat semienka.((ja som si objedna la aj muskatove je ich tiez par druhou spolu ich bolo 5.))Minuly rok sa mi velmi vydarili len som nemala tolko vybornych rcp.dufam,ze sa meurazis za moje rady. Vdaka.
evusik
@dandika1 ja som si tiež minulý rok objednávala cez internet a bola som veľmi spokojná (objednávala som úplne všetko) mali dobrý výber aký u nás v obchode nemali, tak budem teraz asi tiež... len dva roky dozadu sa mi podarilo zasadiť dosť veľa druhov, aj som sa tešila, že ako sa mi darí a potom som zistila, že sa mi všakovako pokrížili a úroda bola, no prečudesná... odvtedy som opatrná a sadím len 2-3 druhy aj to každý na iný koniec záhrady...
evusik
@anett91 ďakujem :-) pekne si to vymyslela, určite to bolo veľmi chutné... u nás je tiež tekvicové obdobie
huhahoha
Robila som, sú výborné, ale polovicu som dala do rúry a polovicu som smažila v oleji na panvici. Tie v rúre boli dosť suché a tie na panvici nám viacej chutili, aj ked samozrejme boli mastnejšie.
evusik
@Huhahoha je na každom z nás ako a čo mu chutí... príčin prečo boli pečené v rúre suchšie môže byť viacero - príliš veľa ryže a príliš tuhá hmota, keď sa smaží v oleji to až tak nevadí ale v trúbe na suchom plechu sa môžu karbonátky vysušiť... nič iné ma nenapadá.
teší ma, že si vyskúšala :-)
kimlo
No ked to tak chválite...mám v špajzi jedno hokkaidó, dostal som...a keďže to zachutilo aj Tvojmu mužovi tak idem do toho, pri najbližšej príležitosti ho takto zúžitkujem... ;-)
evusik
@Kimlo to vieš, že zachutilo len to nesmie mať často na tanieri :-)

evusik
@Kuchticka ďakujem za tvoj krásny aj keď veľmi smutný komentár
včera bola na Vareche nejaká porucha a tak sa tvoj komentár tu pod receptom neobjavil, ale prišiel mi na mail, neviem Ti inak odpovedať len tu pod receptom
je mi nesmierne ľúto tvojej straty, neviem si to ani dosť dobre predstaviť a aj keď mám dobré deti neviem si predstaviť, že by som raz zostala sama, ale taký je život, prináša zo sebou aj bolesť a smútok... verím, že aj ty máš okolo seba dobrých ľudí ktorí ti pomôžu, prajem Ti pokoj v duši, Eva
1x radost
renulienka
Hokkaido nemam velmi v laske, ale podla Tvojho receptu placky z neho boli uplne v pohode ;-) Myslim dokonca, ze si to radi zopakujeme.Vdaka za recept @Evusik ;-)
sjuz
Vyzerajú luxusne, @evusik :) Moju pozornosť pritiahla práve fotka a tvoje meno :)
Tiež mám už úrodu, takže najbližší recept bude tvoj.
Väčšinou je to polievka alebo príloha v podobe pyré s pomarančovou šťavou a šalviovým maslom, alebo talianske risotto so šalviou, alebo pečená so smotanovým dipom...
evusik
@sjuz (16.9.2019 15:14)

ja som veru tieto karbonátky nerobila veľmi dlho, ja väčšinou robím polievku, rizoto a v poslednej dobe halušky. Naša najmenšia vnučka ich miluje. Vždy sa vypytuje - babka, haluštičky máš? Sú krásne oranžové a ja pre ňu robím hráškovú polievku s haluškami, ale aj so syrovou omáčkou sú výborné. Mám v mrazáku malé porcie tekvicového pyré, keď potrebujem vyberiem a halušky sú rýchlo hotové. A potom ešte noky z hokkaida tie milujem, ako príloha k mäsu alebo len tak so smotanou. Prajem nech sa ti darí :)
wetwicka
dakujem za inspiraciu, boli fantasticke. trosku som si upravila recept kvoli intolerancii a alergii. konecne som nasla mnamku, ktora rozsiri moj chudobny jedalnicek :)


mirass
Včera som skúsila nakoľko milujem Hokaidó a hľadám akýkoľvek recept. Ďakujem za další super nápad boli ozaj fantastické aj dnes ráno na studeno ;) odporúčam


1x haji
malina
@evusik (19.9.2014 18:08)

Můj manžel se synem taky nestojí o hokaido.Absolutně mu nepřišli na chuť.A já bych v něm mohla i ležet😆.Myslím si,že celkově chlapi o něj nestojí,protože to nevoní masem😆.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia