Karbonátky z tekvice hokaido (fotorecept)

Autor receptu: evusik

je sezóna tekvíc, na záhrade sa nám ich urodilo dosť a tak sú na našom stole celkom pravidelne - ja mám z toho radosť, môj muž už menej... ja som dostala veľkú chuť na risotto z hokaida, ten môj veru nie... tak vznikoli tieto karbonátky a musím sa celkom nekriticky pochváliť boli FANTASTICKÉ!!!!

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. nepísala som množstvá, ale pomer by mal byť 1:1 čiže rovnaký diel uvarenej ryže a rovnaký diel zeleniny... tekvicu vydlabeme a aj so šupkou nakrájeme na drobnejšie, nakrájame cibuľu
  2. ryžu uvaríme v zeleninovom vývare... cibuľu s hokaidom opražíme na oleji, podlejeme vodou a prikryté dusíme do zmäknutia, osolíme a okoreníme
  3. do misky dáme uvarenú ryžu, pridáme udusenú zeleninu, vajíčka-ja som dala dve, pretlačený cesnak, nastrúhaný syr a muškátový oriešok, petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame.
  4. Na zahustenie pridáme toľko strúhanky aby vznikla hmota z ktorej sa budú dať formovať karbonátky.
  5. Na plech si dáme papier na pečenie, polejeme ho olejom a rukami ho rozotrieme, takýmito naolejovanými rukami tvarujeme karbonátky.
  6. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C po 20-tich minútach karbonátky otočíme a pečieme ešte asi 20 minút do zlatova.
  7. ku karbonátkom som urobila cesnakový dresing - jogurt, cesnak, soľ, MČK a zeleninový šalát... ja som si pochutila veľmi... dokonca som ich dnes ráno raňajkovala, len také studené som si ich namáčala do dresingu a muž si ich zobral do práce...
  8. vôbec neľutujem, že som nevarila risotto z hokaida ako som mala pôvodne v pláne... tieto karbonátky sú odteraz tretím najobľúbenejším jedlo z hokaida... číslo 2 je polievka :-)