Kapustovo-mrkvový šalát s rukolou

Autor receptu: mirkajan

Tento šalát pripravoval Jamie Oliver ako prílohu k domácemu hamburgeru. Zaujala ma kombinácia chutí, tak sme ho dnes vyskúšali ku kuraciemu tikka podľa Methi a musím povedať, že nemá chybu.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Do misy nastrúhame na jemno mrkvy, hrušku a červenú cibuľu. Pridáme na jemné rezance nakrájanú bielu kapustu a všetko dôkladne premiešame- najlepšie rukami.
  2. V miske si zmiešame olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu (v originálnom recepte Jamie používal nálev zo zaváraných uhoriek), červený vínny ocot ( ja som nemala- použila som miesto neho balzamikový ocot) a cukor podľa chuti ( kto nechce, nemusí dať). Dressing premiešame, nalejeme do kapustovej zmesi a znovu dôkladne premiešame, prípadne chute ešte doladíme podľa seba. Dáme vychladiť do chladničky.
  3. Pred podávaním do šalátu primiešame čerstvú rukolu a podávame.