Kapustovo-mrkvový šalát s rukolou
Autor receptu: mirkajan
Tento šalát pripravoval Jamie Oliver ako prílohu k domácemu hamburgeru. Zaujala ma
kombinácia chutí, tak sme ho dnes vyskúšali ku kuraciemu tikka podľa Methi a musím
povedať, že nemá chybu.
Postup
- Do misy nastrúhame na jemno mrkvy, hrušku a červenú cibuľu. Pridáme na jemné rezance nakrájanú bielu kapustu a všetko dôkladne premiešame- najlepšie rukami.
- V miske si zmiešame olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu (v originálnom recepte Jamie používal nálev zo zaváraných uhoriek), červený vínny ocot ( ja som nemala- použila som miesto neho balzamikový ocot) a cukor podľa chuti ( kto nechce, nemusí dať).
Dressing premiešame, nalejeme do kapustovej zmesi a znovu dôkladne premiešame, prípadne chute ešte doladíme podľa seba. Dáme vychladiť do chladničky.
- Pred podávaním do šalátu primiešame čerstvú rukolu a podávame.