Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci fotorecept

methi - fotkamethi, 20. októbra 2014
Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept)
Foto: methi

Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol celkom ponoreny. Macame ho minimalne 10 minut, najlepsie pol hodiny a dlhsie. Potom ho dame na mierny ohen, ktory postupne zvysujeme a hrniec pomaly zahrievame. A mozeme pokracovat uz vo vareni.. http://akochutimasala.blogspot.in/2014/03/varit-v-hlinenom-hrnci-je-zazitok.html

Suroviny

asi 500 g
 hrsť (alebo mrazený)
1/2 KL
1/2 KL
1 ks
1 ks
1/3 KL
1/2 KL
1/3 KL
1 plochá KL
 hrsť (čerstvá vňať)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu si posekame nadrobno. Ked je hlineny hrniec zahriaty, ohen zmiernime a dame donho olej. Pridame rimsku rascu a pol minuty ju prazime. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a restujeme dalsiu pol minutu.

    Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku a restujeme domakka.

    Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridame mletu kurkumu, mlety koriander, chilli korenie a premiesame. Restujeme asi pol minuty. Poridame nasekanu kapustu, hrach a sol, premiesame a pod pokrievkou dusime 10 minut. Nepodlievame, kapusta si stavu pusti.

    Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 10 minutach dusenia pridame garam masala a nasekanu koriandrovu vnat, premiesame a hrniec odlozime z ohna. Hlineny hrniec ma tu vyhodu, ze si dlhsie udrzuje teplotu, a preto sa v nom zelenina bude aj nadalej dusit, aj ked ho odstavime z ohna. Preto este odstaveny hrniec na 5 minut nechame zakryty.

    Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s plackami, napriklad Chapati. http://varecha.pravda.sk/recepty/capati-fotorecept/43469-recept.html

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
ohromne dobra inspiracia...vsetko mam...teda asi nie vsetko...hlineny hrniec nahradim keramickym :)...ale ta kombinacia zeleniny a korenin je od pohladu pre mna veelmi chutna...zajtra pride vnucik, ktory zboznuje vsetky zeleninove jedla, kde je hrasok...tak uz to mam zaradene v repertoari...dakujem za vybornu inspiraciu :)
@methi , Prave som na Tvojej blogovej stranke "akochutimasala" a musim Ti napisat, ze sa mi velmi, moc premoc paci. Ako graficky, tak aj obsahovo. Budem nakukavat castejsie. Prajem Ti pekny den.

Pridaj komentár k receptu: