Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: methi

Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol celkom ponoreny. Macame ho minimalne 10 minut, najlepsie pol hodiny a dlhsie. Potom ho dame na mierny ohen, ktory postupne zvysujeme a hrniec pomaly zahrievame. A mozeme pokracovat uz vo vareni.. http://akochutimasala.blogspot.in/2014/03/varit-v-hlinenom-hrnci-je-zazitok.html

Postup

  1. Kapustu si posekame nadrobno. Ked je hlineny hrniec zahriaty, ohen zmiernime a dame donho olej. Pridame rimsku rascu a pol minuty ju prazime. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a restujeme dalsiu pol minutu.
  2. Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku a restujeme domakka.
  3. Potom pridame mletu kurkumu, mlety koriander, chilli korenie a premiesame. Restujeme asi pol minuty. Poridame nasekanu kapustu, hrach a sol, premiesame a pod pokrievkou dusime 10 minut. Nepodlievame, kapusta si stavu pusti.
  4. Po 10 minutach dusenia pridame garam masala a nasekanu koriandrovu vnat, premiesame a hrniec odlozime z ohna. Hlineny hrniec ma tu vyhodu, ze si dlhsie udrzuje teplotu, a preto sa v nom zelenina bude aj nadalej dusit, aj ked ho odstavime z ohna. Preto este odstaveny hrniec na 5 minut nechame zakryty.
  5. Podavame s plackami, napriklad Chapati. http://varecha.pravda.sk/recepty/capati-fotorecept/43469-recept.html