Mäsové guľky
Mäsové guľky

Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 7. marca 2020. Komerčný recept.

V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.

Videopostup

Suroviny

700 g (mleté)
2 ks
200 g
1 hlávka (malá)
700 g
2 ks
1 bal.
1 ks
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyžmýkanú a pokrájanú kyslú kapustu dáme variť. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, vodu, bobkový list a zakryté necháme variť.

  2. 2

    Ryžu dáme variť do 2 - 2,5 dl vody. Pridáme soľ, majoránku a mletné čierne korenie.

  3. 3

    Ďalej pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a červenú papriku.

  4. 4

    Predvarenú ryžu zmiešame s mäsom a vajcom. Namočenými rukami vytvarujeme guľky a kladieme na kapustu.

  5. 5

    Pridáme vodu, posypeme rascou a necháme ďalších asi 30 minút variť. Keď budú mäsové guľky hotové, zahustíme smotanou.

  6. 6

    Na troche oleja opečieme na kolieska nakrájanú klobásu, ktorou ozdobíme hotové jedlo.

  7. 7

    Podávame s chlebom alebo celozrnným pečivom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Milá Gizka ; keď vás vidím s akou radosťou a láskou to varíte, je to to úžasné. A hlavne inšpirujúce , ďakujem za dobrý recept.
Vďaka za recept pani Gizka. Aj keď nekombinujem mäso s ryžou, tentoraz asi neodolám a urobím výnimku. Pripomenula ste mi, že s rovnakou radosťou varila chutné jedlá, prevažne z maďarskej kuchyne, aj naša milá stará mama.