Pečený kapor

viera1 - fotkaviera1, 12. decembra 2010

Muž je rybár,takže...vždy inak.

4-6
porcie
15-20 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
15-20 Dg
2 dl




Postup

  1. 1

    Kapra nakrájame na podkovičky a uložíme do pekáča.Slaninku nakrájame na tenké plátky a poukladáme medzi podkovičky.Zalejeme vínom a vložíme do vyhriatej rúry na 160°C.Nesolíme,slaninka obsahuje dostatok soli.V tomto recepte je dôležité víno,nesmie byť prisladzované.

Diskusia k receptu

dorisa
Kapra som davno nemala, ale kupim si aspoň dve podkovičky a urobím si ho na niektorý vianočný sviatok.
violetacamorova
Mám rada kapra, v Škótsku som ho nenašla, doma sme ho mali stále, teraz už ani nie.Myslím len na vianoce, nemáme rybárov doma.
evusik
najlepšie recepty na ryby sú tie najjednoduchšie a s vínom to veru nemusí byť zlé... musím vyskúšať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia