Kapor na víne

Autor receptu: trencanka

Koho omrzel vysmážaný kapor na štedrovečernom stole, tomu ponúkam môj recept na skvelú rybu. Súťaž - nesúťaž, pridávam recept. foto nemám, lebo ten náš vianočný kapor ešte niekde pláva... S týmto receptom budete hviezdou večera, ale až tou druhou v poradi :) Tá prvá hviezda je na vašom stromčeku! Tak nech sa páči:

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Plech vymastíme maslom. Naň rozložíme očistene polovičky kapra aj s kožou. Bez šupín samozrejme ale šup s jednou šupinou do peňaženky. Slaninku nakrájame na hranolčeky a nimi prešpikujeme kapra. Citrón nakrájame na kolieska a tie na mesiačiky. Nimi prešpikujeme rybu. Máme teraz takého kaprového prešpikovaného ježka. Rybu okoreníme, osolíme, polejeme citrónovou šťavou. Necháme odležať 30 minút.
  2. Rybu obložíme kúskami masla, podlejeme dobrým vínom a dáme do rúry pod gril na 200 stupňov. Ugrilujeme. Približne za 30 minút je ryba hotová, podľa toho ako vám pečie rúra a či pouzijete turbo gril. Počas pečenia rybu prelievam výpekom, podľa potreby dolievam vínko.
  3. Jednoduché, skvelé! Slaninka s maslom dodajú skvelú vôňu, citrón a pfeffer esprit a vínko to už len krásne doladí. Všetkým želám dobrú chuť. A skoro som zabudla. Kto chce, môže kapra pred pečením ponoriť na niekoľko hodín do mlieka. Mäsko je lahodnejsie.