Kakaový koláč

Kakaový koláč s kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kyslú kapustu používame v rôznych jedlách, od polievok až po šaláty. Ale v koláči?!? Vyskúšajte. Budete milo prekvapení.* Kyslá kapusta urobí koláč veľmi jemným a pritom ju v koláči vôbec nie je cítiť. Rovnako nie je identifikovateľné, že sa v koláči používa voda.

1 plech (cca 32x40 c
porcia
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme.
  2. Za stáleho šľahania pridávame postupne po jednom vajcia. Ďalšie vajce pridáme vždy až po dôkladnom všľahaní predchádzajúceho.
  3. V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.
  4. Do vaječnej hmoty za stáleho miešania striedavo všľahávame múčnu zmes a vodu. Dobre prešľaháme.
  5. Nakoniec vmiešame vyžmýkanú a nadrobno nakrájanú kyslú kapustu.
  6. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a urovnáme.
  7. Pečieme na 180 °C asi 40-45 minút. Hneď po vybratí z rúry koláč pocukrujeme.