Kakaový koláč
Kakaový koláč s kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Kyslú kapustu používame v rôznych jedlách, od polievok až po šaláty. Ale v koláči?!? Vyskúšajte. Budete milo prekvapení.* Kyslá kapusta urobí koláč veľmi jemným a pritom ju v koláči vôbec nie je cítiť. Rovnako nie je identifikovateľné, že sa v koláči používa voda.
1 plech (cca 32x40 c porcia |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme.
- Za stáleho šľahania pridávame postupne po jednom vajcia. Ďalšie vajce pridáme vždy až po dôkladnom všľahaní predchádzajúceho.
- V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.
- Do vaječnej hmoty za stáleho miešania striedavo všľahávame múčnu zmes a vodu. Dobre prešľaháme.
- Nakoniec vmiešame vyžmýkanú a nadrobno nakrájanú kyslú kapustu.
- Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a urovnáme.
- Pečieme na 180 °C asi 40-45 minút.
Hneď po vybratí z rúry koláč pocukrujeme.