Višňový zákusok
Višňový zákusok

Kakaovo-višňové rezy, o ktoré sa deti nechceli deliť

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 4. augusta 2021

Naše deti, ktoré nie sú milovníkmi višní, sa o tieto rezy nechceli s nikým deliť. Dvere chladničky sa prestali otvárať a zatvárať až potom, Zobraziť celý popisNaše deti, ktoré nie sú milovníkmi višní, sa o tieto rezy nechceli s nikým deliť. Dvere chladničky sa prestali otvárať a zatvárať až potom, keď zmizol posledný kus :-)))
Zdroj: https://youtu.be/l_gDfiYQvnE

16
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Tvarohová plnka pre plát:
500 g
1 ks
3 ks
70 g
20 g
20 g
Cesto:
300 g
10 g
20 g
160 g
2 ks
50 g (18 %)
130 g
Krém:
250 g
380 g
100 g
Okrem toho:
330 g




Postup

  1. 1

    Tvarohová plnka pre plát: 1 žĺtok a 3 bielky zľahka vyšľahať s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridať škrob a znova vyšľahať. Pridať mletý tvaroh a dôkladne premiešať.

  2. 2

    Cesto: Múku, prášok do pečiva, cukor a kakao zmiešať. Pridať žĺtky, smotanu, mäkké maslo a vypracovať cesto.

  3. 3

    Plát: Cesto rozdeliť na dve nerovnaké časti (2/3 a 1/3). Menšiu časť cesta odložiť na 20 minút do mrazničky. Väčšiu časť cesta rozvaľkať a položiť na plech 25×35 cm vopred vystlaný papierom na pečenie. Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieť na cesto, poukladať višne a navrch nastrúhať zvyšné cesto z mrazničky. Piecť 40 minút pri 170 °C. Upečený plát z plechu vyberať vychladnutý.

  4. 4

    Krém: Mäkké maslo dôkladne vyšľahať mixérom na vysokých otáčkach cca 10-12 minút, pričom postupne pridávať zahustené mlieko. Čokoládu nastrúhať na veľkom strúhadle, pridať do krému a premiešať. Krém by mal byť nadýchaný. Odložiť do chladničky na 20 minút.

  5. 5

    Plát rozrezať naprieč na 2 rovnaké polovice. Na jednu polovicu natrieť krém a zakryť druhou polovicou plátu. Vrch ozdobiť podľa želania a zákusok odložiť do chladničky na 12-24 hodín.

  6. 6

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/l_gDfiYQvnE

Diskusia k receptu

haji
Achjo, to jsou povedené rezy, a bohatéé! Chvíli jsem musela naklánět hlavu, abych pochopila vrstvy, ale už jsem doma! Dveře lednice jsou nebezpečná věc. Ty moje mě posledně vypekly, nedovřela jsem je a ráno jsem se divila. Děkuji za inspiraci, hned bych dala testovací vzoreček ke kafíčku hmm Jsi šikulka!
dvorka
Rezy vyzerajú veľmi lákavo. Síce som si musela pozrieť kúsok videa aby som pochopila bod 5, no už som doma. Mám višňový kompót, tak sa možno aj upečiem. vďaka za recept.
motyka
Tak tento zákusok musím vyskúšať. Neterka ma bude nosiť na rukách /obrazne /.Aj všetci ostatní - nielen deti. Vďaka za bezva receptík......