Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom fotorecept
Foto: izabella929
Na víkendové maškrtenie kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom..krehké a chutné...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto 2x: | |
8 ks celé |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
8 PL |
|
2 ČL |
|
2 vrchovatá PL |
|
Krém: | |
700 ml |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
2 bal. |
|
50 g |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
2 bal. |
|
100 ml |
|
100 g |
|
Na vrch čoko poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Do misy som dala 4 vajcia, kryštálový cukor a vymiešala som do peny, pridala som vodu a olej..
-
2
zmiešala som múku s práškom do pečiva a kakaom a pridala som do cesta..
-
3
trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a oba korpusy som piekla postupne po 10 min. Upečené som nechala chladiť na mriežke..pokiaľ sa chladili korpusy uvarila som si kašu...v mlieku som vymiešala Zlatý klas, detskú krupicu, vanilínový cukor a uvarila som hustú kašu v poslednej fáze miešania so pridala aj 100 g kokos, zamiešala do kaše a nechala som vychladiť..
-
4
k vychladnutej kaši som pridala mascarpone a punčovú príchuť a mixérom som vymiešala...uložila do chladničky stuhnúť..stuhnutý krém som rozdelila na 2 rovnaké časti..
-
5
vychladnutý korpus som uložila na podnos a potrela som ho lekvárom z čiernych ríbezlí..na lekvár som uložila polovicu kokosového krému...
-
6
na krém som uložila do kávy namáčané kakaové piškóty najprv otočené reznou hranou nahor..kvapla som do stredu každej piškóty lekvár a namočené v káve som spájala piškóty reznou hranou nadol..na piškóty som uložila druhú polovicu krému...na krém som dala druhý korpus..
-
7
uložila som do chladničky na noc a zaťažila..
-
8
ráno som pripravila 2 čokoládové polevy..jednu z horkej čokolády a z bielej čokolády som urobila mriežku.. môže sa a nemusí posypať ešte struhlinkami...
-
9
horúcim nožom som pokrájala na rezy....prajem vám dobrú chuť!
Gratulujem. ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
K vôli mne nemusíš pozastaviť recept
a k vôli ostatným záujemcom asi tiež nie,keďže si chybu označila resp.
korigovala v komentári pre mňa.
;-)
ja skladám hold Vašej vynaliezavosti a umeniu Vášmu,
lebo každý Vás kuchársky kúsok je pastva pre oči a pre jazyk.
Ten dáva jasný podnet hlave,
o veľmi naliehavej to príprave,
tejto Vašej maškrty !
Zasa ste ma dostala ! (ako vždy..! :-)
Vďaka za recept.