Kakaová roláda fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorá nezaberie čas, no výsledok prekvapí.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks väčšie |
|
110 g |
|
40 g mleté |
|
80 g |
|
štipka |
|
2-3 PL |
|
3 PL vlažná |
|
Plnka: | |
250 ml (33 %) |
|
4 PL |
|
125 g |
|
Čokoládová poleva: | |
100 ml (33 %) |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto + štipka soli.
-
2
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do penista, vmiešame cukor a došľaháme do tuha. Postupne vmiešame po jednom žĺtku, vlažnú vodu. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku, ktorú najprv spojíme s kakaom a mletými mandľami. Plech 30 x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme 8-10 minút.
-
3
Upečený korpus dáme na vlhkú utierku, zrolujeme necháme vychladnúť. Deň predtým som si pripravila karamelovú šľahačku. Kryštálový cukor skaramelizujeme, vlejeme smotanu, privedieme do varu a miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí. Odložíme do chladničky dobre vychladnúť.
-
4
Potom karamelovú smotanu vyšľaháme do polotuha, vmiešame mascarpone a došľaháme do tuha. Pripravený korpus rozvinieme a nanesieme krém.
-
5
Zrolujeme, odstránime papier na pečenie a roládu vložíme do chladničky stuhnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom (môj tip pre začiatočníkov) alebo polejeme čokoládovou polevou.
-
6
Čokoládová poleva: Smotanu ohrejeme do horúca pridáme čokoládu polámanú na malé kúsky. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Dáme dobre vychladiť.
-
7
Vychladnutú smotanu s čokoládou vyšľaháme do penista a roládu potrieme po celej dĺžke.
-
8
Roládu ozdobíme podľa seba.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa roláda, páči.
Ďakujem za príjemný komentár, potešil.
Som rada že sa roláda páči ďakujem za nahliadnutie receptu.
Ďakujem potešila si ma.
Ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.
Potešil má tvoj komentár vďaka za nahliadnutie receptu.
Naozajstná dobrota ku kávičke. Pozdravujem.