Pečená kačka

Kačacie stehno v šolete

Autor receptu: nocka

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča osolíme, pridáme masť a trochu vody, cesnak a cibuľu. Ak pečieme husacie stehná, pridáme rascu.
  2. Namočený hrach a jačmenné krúpy uvaríme vo vode, v ktorej sme ich namáčali.
  3. Upečené stehná vyberieme z pekáča, výpek prelejeme do rajničky a necháme na miernom plameni variť. Do vyredukovaného výpeku vložíme jednu veľkú pokrájanú cibuľu, ktorú opečieme do chrumkava. Cibuľku s trochou masti primiešame k hrachu a jačmeným krúpom, osolíme, okoreníme, dochutíme majoránom.