Pečená kačka
Kačacie stehno v šolete
Autor receptu: nocka
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup- Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča osolíme, pridáme masť a trochu vody, cesnak a cibuľu. Ak pečieme husacie stehná, pridáme rascu.
- Namočený hrach a jačmenné krúpy uvaríme vo vode, v ktorej sme ich namáčali.
- Upečené stehná vyberieme z pekáča, výpek prelejeme do rajničky a necháme na miernom plameni variť. Do vyredukovaného výpeku vložíme jednu veľkú pokrájanú cibuľu, ktorú opečieme do chrumkava. Cibuľku s trochou masti primiešame k hrachu a jačmeným krúpom, osolíme, okoreníme, dochutíme majoránom.
|