Kačacie rillettes s cibuľovým kompótom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
3-12 hod. minút
na 130/80 °C

Postup

  1. Kačacie stehná zalejeme roztopenou masťou, pridáme očistenú cibuľu, cesnak, vetvičky tymianu soľ a hviezdičku badiánu. Ponorenú, ale nezakrytú kačacinu pečieme tri hodiny na 130 °C alebo 12 hodín na 80 °C. Po upečení kačku vyberieme z nálevu. Dôkladne oberieme od kostí.
  2. Tretinu čistého mäsa namrvíme na malé kúsky a ostatné spolu s kožou, cibuľou a cesnakom rozmixujeme alebo zomelieme. Zmes zmiešame s natrhaným mäsom a pridáme nasekané lístky čerstvého tymianu. Dobre osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Do zomletej zmesi môžeme pridať kačaciu masť, aby vytvorila kompaktnú hmotu. Necháme dobre stuhnúť a podávame s cibuľovým kompótom a čerstvým chlebom.
  3. <b>Cibuľový kompót: </b>Z cukru pripravíme karamel. Do karamelu pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a vetvičku tymianu. V karameli ich dobre orestujeme, kým cibuľa nezmäkne (asi 5 minút). Potom celú zmes zalejeme červeným vínom a varíme ďalších 10 minút do potrebnej hustoty. Môžeme dochutiť vínnym octom. Podávame studené.