Kačacie ragú

Kačacie ragú s linguinami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Umytú tekvicu zbavíme jadier a nakrájame aj s ananásom na kocky. Stiahneme kožu z kačacích stehien, ktoré potom vykostíme a tiež nakrájame. Mäso osolíme a okoreníme.
  2. V panvici rozpálime olej, mäso opečieme, pridáme cibuľu, rozmarín a cesnak, krátko opražíme, pridáme víno, tekvicu, zalejeme vývarom a dusíme 10 minút.
  3. Medzitým uvaríme cestoviny linguine v osolenej vode. K ragú pridáme na kocky nakrájaný ananás a necháme ešte 5 minút podusiť. Ragú môžeme mierne zahustiť škrobom.