Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 24. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
Kačacie prsia: | |
600 g |
|
|
|
|
|
|
|
Paštrnákové pyré: | |
500 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
|
|
50 g |
|
|
|
Pečená cvikla: | |
300 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
|
|
Nakladaný zeler: | |
200 g |
|
2 g |
|
5 g |
|
300 ml |
|
6 ks |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na miernom ohni z oboch strán, najmä na strane s kožou, aby sme vypiekli všetok tuk. Dáme dopiecť do rúry na 7 minút na 190 °C.
- 2
Paštrnákové pyré: Paštrnák očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olej rozohrejeme v hrnci a paštrnák opečieme, osolíme, pridáme mlieko a smotanu a necháme variť, kým sa paštrnák nerozvarí. Potom ho rozmixujeme s maslom dohladka a dochutíme soľou.
- 3
Pečená cvikla: Bielky vyšľaháme a zmiešame so soľou. Cviklu dáme do pekáča a pokryjeme zmesou z bielkov. Dáme piecť pri 160 °C 2 hodiny. Cviklu očistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary. Opečieme na masle.
- 4
Nakladaný zeler: Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor, soľ, feniklové semienka, vínny ocot, privedieme do varu a zredukujeme na polovicu. Zeler zalejeme teplou tekutinou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu