Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 24. októbra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
| Kačacie prsia: | |
| 600 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Paštrnákové pyré: | |
| 500 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Pečená cvikla: | |
| 300 g |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
| Nakladaný zeler: | |
| 200 g |
|
| 2 g |
|
| 5 g |
|
| 300 ml |
|
| 6 ks |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na miernom ohni z oboch strán, najmä na strane s kožou, aby sme vypiekli všetok tuk. Dáme dopiecť do rúry na 7 minút na 190 °C.
- 2
Paštrnákové pyré: Paštrnák očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olej rozohrejeme v hrnci a paštrnák opečieme, osolíme, pridáme mlieko a smotanu a necháme variť, kým sa paštrnák nerozvarí. Potom ho rozmixujeme s maslom dohladka a dochutíme soľou.
- 3
Pečená cvikla: Bielky vyšľaháme a zmiešame so soľou. Cviklu dáme do pekáča a pokryjeme zmesou z bielkov. Dáme piecť pri 160 °C 2 hodiny. Cviklu očistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary. Opečieme na masle.
- 4
Nakladaný zeler: Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor, soľ, feniklové semienka, vínny ocot, privedieme do varu a zredukujeme na polovicu. Zeler zalejeme teplou tekutinou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu