Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou

Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 24. októbra 2019
Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

Kačacie prsia:
600 g
Paštrnákové pyré:
500 g
100 ml
100 ml
50 g
Pečená cvikla:
300 g
50 g
3 ks
Nakladaný zeler:
200 g
2 g
5 g
300 ml
6 ks
50 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na miernom ohni z oboch strán, najmä na strane s kožou, aby sme vypiekli všetok tuk. Dáme dopiecť do rúry na 7 minút na 190 °C.

  2. 2

    Paštrnákové pyré: Paštrnák očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olej rozohrejeme v hrnci a paštrnák opečieme, osolíme, pridáme mlieko a smotanu a necháme variť, kým sa paštrnák nerozvarí. Potom ho rozmixujeme s maslom dohladka a dochutíme soľou.

  3. 3

    Pečená cvikla: Bielky vyšľaháme a zmiešame so soľou. Cviklu dáme do pekáča a pokryjeme zmesou z bielkov. Dáme piecť pri 160 °C 2 hodiny. Cviklu očistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary. Opečieme na masle.

  4. 4

    Nakladaný zeler: Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor, soľ, feniklové semienka, vínny ocot, privedieme do varu a zredukujeme na polovicu. Zeler zalejeme teplou tekutinou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia