Kačacie prsia
Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na
miernom ohni z oboch strán, najmä na strane
s kožou, aby sme vypiekli všetok tuk. Dáme
dopiecť do rúry na 7 minút na 190 °C.
- Paštrnákové pyré: Paštrnák očistíme a nakrájame na väčšie
kusy. Olej rozohrejeme v hrnci a paštrnák opečieme, osolíme, pridáme mlieko a smotanu
a necháme variť, kým sa paštrnák nerozvarí.
Potom ho rozmixujeme s maslom dohladka
a dochutíme soľou.
- Pečená cvikla: Bielky vyšľaháme a zmiešame so soľou. Cviklu dáme do pekáča a pokryjeme zmesou z bielkov. Dáme piecť pri 160 °C 2 hodiny. Cviklu očistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary. Opečieme na masle.
- Nakladaný zeler: Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky.
Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor, soľ, feniklové semienka, vínny ocot, privedieme do varu
a zredukujeme na polovicu. Zeler zalejeme
teplou tekutinou.
|