Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku fotorecept

janger - fotkajanger, 17. novembra 2013
Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku (fotorecept)
Foto: janger

Samozrejme, ze klasicke jedlo takmer nikdy nesklame. No ak chcete vyskusat a ochutnat kacacinu s cervenou kapustou na iny sposob, tak tento recept vas Zobraziť celý popisSamozrejme, ze klasicke jedlo takmer nikdy nesklame. No ak chcete vyskusat a ochutnat kacacinu s cervenou kapustou na iny sposob, tak tento recept vas iste nesklame. Kacacie prsia poliate pomarancovou omackou chutia vyborne a k tomu chrumkava cervena kapusta so sezamom z woku.

4
porcie

Suroviny

2 ks
2 PL
Pomarančová omáčka:
2 ks
75 ml
125 ml
Červená kapusta:
1/2
3 PL
3 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kacacie prsia vyberieme vopred z chladnicky, aby neboli moc studene. Umyjeme, dobre osusime. Kozu narezeme. Posolime a posypeme cerstvo mletym korenim z oboch stran. Stranu bez koze potrieme sezamovym olejom.

    Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do kastrolika dame postruhanu pomarancovu koru, stavu z pomarancov, med, ocot, zamiesame a dame varit. Varime tak dlho, pokym z toho nebude omacka sirupovej konzistencie. Obcas premiesame. Ochutname. Bude sladkokysla. Ak by sa zdala moc kysla, pridame este trosku medu. Na obrazku je omacka este pred varenim.

    Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpalenu panvicu dame kacacinu, najprv kozou dolu. Nechala som to piect 8 minut, potom som obratila kozou hore a piekla este 2 minuty. Najprv som myslela som, ze to bude stacit, ale bolo treba popiect trosku dlhsie... Ked som do masa zatlacila prstom, bolo este moc makke. Podla toho som vedela, ze este nie je prepecene tak, ako mame radi. Tak som pridala este par minut. Ale treba sa riadit tym, ake velke mate prsia (kacacie). Tieto boli dost velke a hrube. Potom maso zabalime do alobalu a dame na chvilu odpocivat (na zohriaty tanier).

    Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do woku dame rozpalit sezamovy olej, pridame semienka, pretlaceny cesnak, taku minutku poprazime. Pridame pokrajanu cervenu kapustu, posolime a na prudkom ohni, za staleho miesania opekame asi 4 minuty. Potom pridame do toho polovicu pomarancovej omacky, premiesame a este asi 2 minuty nechame poopekat. Takto upravena kapusta je chrumkava a ma velmi dobru chut.

  5. 5

    Kacacinu pokrajame na platky, bola ruzova, makka, stavnata...Polejeme druhou polovicou pomarancovej omacky. Chuti to spolu vyborne.

  6. 6

    Mozeme podavat. My sme mali k tomu lokse.

  7. 7

    Ak vyskusate, prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

babidka
Este som nestacila recept ani precitat a uz som si predstavovala tu vybornu chut ! Toto nam bude urcite chutit a kedze mam nielen kacacie ale aj husacie prsia v mraznicke / z vlastneho chovu/ tak ich urcite urobim :-))))))
pusta
pre mňa nový, avšak chuťovo vynikajúci recept, zo surovín mi chýba len sezamový olej, určite po mojej, resp našej chuti.
dakujem za výborný receptík, janka.
5 hviezdičiek dávam pre teba :-)
1x peteri
mesiar50
@janger
Janka tvoje jedlo vyzerá naozaj neodolatelne. Zaujímavé a delikátne.
Ďakujem za recept a prajem ti všetko dobré.
lyali
Ružová a k tomu ešte aj pomarančová voňavá kačacinka. Mám prístup k domácemu kačaciemu mäsku - ukladám na vyskúšanie :-)
afataga
fajnovo si navarila, taku misku mam aj ja, ale bez kapusty :-)
tiginko
farebne vyzerajú tie prsia úžasne, asi si nakoniec dobre trafila. Med a pomaranč sa veľmi dobre hodia ku kačacine, takže bez debaty výborná kombinácia. Mne sa páči, ako si myslela v postupe aj na "blondínky", aby náhodou nepiekli mäso podľa veľkosti svojho hrudníka :-)
janger
@babidka , ja z vlastneho chovu nemam nic, to je vzdy najlepsie! Musim vsetko kupovat. Vyskusaj niekedy a daj mi potom vediet, ci chutilo :-). @pusta , sezamovy olej iste dostanes kupit. Ja ho pouzivam casto. @mesiar , Laci, aj tebe vsetko dobre prajem :-). @lyali , bola to ozaj chutna kombinacia. Domace kacacie masko by som hned brala ;-). @afataga , ved tu misku napln aj ty kapustou ;-). Ja ich mam tri, v roznych velkostiach. Zo Slovenska :-). @tiginko , myslim, ze som ozaj dobre trafila, stale sa zdokonalujem ;-). A na tu velkost prs, tak to som si aj ja myslela, ved preto som to pripisala ;-))). @alex37 , kucharka sa tesi ;-). @vsetkym vam velmi pekne dakujem za vase mile slova. Som rada, ze sa vam kacica paci. Ale aj cervena kapusta bola vyborna, aj tu skuste :-))).
jerica
@janger Jani, VYNIKAJÚCE !!!!! . určite spravím , tá chuť musí byť lahôdka :-) je tam kk :-)
dogagador
hm, minuly tyzden som jedla presne toto, zdalo sa mi neuveritelne, kolko masa je z 1/2 kacacich prs. bolo to velmi dobre, ja by som ale urobila to masko este trocha maksie.
medovnicek
ja kačicu nemusím, ale môj chlap ju má rád, tvoj recept si ukladám, vyzerá veľmi lákavo
janger
@namarie , @jerica Jarmilka, @marianka , dakujem za pochvalu :-). @dogagador , masko bolo makkucke. Vies, ja nemam moc rada, ked z neho vyteka este moc cervena stava, tiez nie, ked je tuhe...Toto bolo take akurat. Ale samozrejme, mozes spravit este makksie, to je podla chuti. A dakujem za komentik :-).
afataga
ja ich mam 5, od takej mini az po velku, vyhrala som :-)))
janger
@afataga , no teda:-( !!! Pretromfla si ma :-)))...Ale ja mam kapustu a ty nie ;-). Teda mala som, ale budem mat zase, lebo este mam pol hlavy ;-).
jujoska
moj najoblubenejsi vtak...priznam sa, ze som ho este inak ako klasicky peceneho nerobila, asi vyskusam len takto, predpokladam, ze prsia budu menej suche
mariamka
recept ako od sefkuchara, ale od toho najlepsieho :), fotky vravia za vsetko, krasne stavnate masko, vonava chrumkava kapusta, tie prsia boli teda riadne vyvinute :)) aspon sa mi zda.. sezamovy olej je asi podmienka vsak? .. ukladam a ak zozeniem, urcite vyskusam, kacka je kacka, u nas hocikedy a hocikolko :) , kk*****
janger
@jujoska , mas pravdu, prsia su tymto sposobom makke, stavnate a rychlo hotove. Mam rada aj klasicky pecenu kacicu z rury, ale prsia robievame na panvici, za chvilu hotove a dobre. Len musis vystihnut ten moment, aby si ich moc dlho nepiekla. @mariamka , no tolka chvala :-))), dakujem. Ano, kacica mala poriadne prsia ;-). Vies, ten sezamovy olej....Podmienkou nie je nic, ale doda tomu trosku inu chut. Ale ked nemas, tak nedas, daj iny :-). Ale aspon tie sezamove zrniecka do kapusty by som dala, dodaju jej taky smrnc, a bude to trosku ine, ako klasicka (tiez vyborna) kapusta.
eviana
@janger , no a už ma úplne máš :) Krása, toto musí chutiť božsky, toto musím vyskúšať... vďaka Janka za úžasnú inšpiráciu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia