Kačacie prsia
Kačacie prsia s lokšou plnenou orechmi a hríbmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Na očistených kačacích prsiach narežeme kožu
a poukladáme ich na rozpálenú panvicu bez tuku kožou
nadol. Sprudka opečieme z každej strany a dopekáme
vo vopred rozohriatej rúre pri 180 °C asi 14 minút (záleží
na veľkosti). Po upečení zakryjeme alobalom a necháme
odpočívať asi 10 minút.
- Zemiaky na lokše upečieme v šupke a po upečení
nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, soľ
a vypracujeme cesto. Lokše pečieme na sucho a potierame tukom, ktorý pustili kačacie
prsia.
- Šalotku nakrájame nahrubo a urestujeme sprudka
na panvici s maslom, hubami, orechmi a cesnakom.
Zmes dochutíme soľou a korením. Hotové lokše naplníme
zmesou a zatočíme do tvaru rolády.
- Cukor rozpustíme
na karamel, pridáme nadrobno nakrájané slivky,
červené víno a redukujeme, až kým omáčka nezhustne.
|