Kačacie prsia

Kačacie prsia s čiernou šošovicou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
105 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Opláchnuté a vysušené kačacie prsia nasolíme a okoreníme mletým čiernym korením, narežeme kožu a opečieme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Dopekáme v rúre predhriatej na 170 °C 8–10 minút.
  2. Čiernu šošovicu prepláchneme studenou vodou a uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka. Keď je šošovica uvarená, scedíme z nej prebytočnú vodu a necháme odkvapkať na sitku.
  3. Očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky opražíme na kokosovom oleji, pridáme k nej dve lyžice medu, soľ, čerstvý tymian a necháme skaramelizovať. Pridáme šťavu z polovice citróna a zmiešame na panvici s uvarenou šošovicou.
  4. Do výpeku z kačky pridáme maslo, ríbezľový džem, soľ a mleté čierne korenie. Varíme všetko spolu, kým sa omáčka nespojí. Nakoniec pridáme do hotovej omáčky čerstvé ríbezle a zľahka prehrejeme. Hotové jedlo ozdobíme čerstvou figou.