Kačacie prsia
Kačacie prsia s čiernou šošovicou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
105 minút príprava |
Postup- Opláchnuté a vysušené kačacie prsia nasolíme a okoreníme mletým čiernym korením, narežeme kožu a opečieme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Dopekáme v rúre predhriatej na 170 °C 8–10 minút.
- Čiernu šošovicu prepláchneme studenou vodou a uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka. Keď je šošovica uvarená, scedíme z nej prebytočnú vodu a necháme odkvapkať na sitku.
- Očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky opražíme na kokosovom oleji, pridáme k nej dve lyžice medu, soľ, čerstvý tymian a necháme skaramelizovať. Pridáme šťavu z polovice citróna a zmiešame na panvici s uvarenou šošovicou.
- Do výpeku z kačky pridáme maslo, ríbezľový džem, soľ a mleté čierne korenie. Varíme všetko spolu, kým sa omáčka nespojí. Nakoniec pridáme do hotovej omáčky čerstvé ríbezle a zľahka prehrejeme. Hotové jedlo ozdobíme čerstvou figou.
|