Kabak mücver (fotorecept)
	        Autor receptu: pusta 	         
	        
	        Kabak mücver sú turecké placky z cukety, mäty piepornej, petržlenovej vňate, , kôpru, 
jarnej cibuľky, červenej papriky, korenín, feta syra, vajec a múky, majú sviežu a 
príjemnú pikantnú chuť,. Podávajú sa s jogurtom, ktorý je ochutený cesnakom, 
citrónovou šťavou, ev aj kôprom. Kabak mücver sa najčastejšie servíruje ako meze pri 
pohostení, tiež ako samostatné jedlo a to s ryžou, zemiakmi alebo rôznym pečivom. | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	5+5 minút  na 90-100 °C  | 
 
 Postup- Pripravila som som jarnú cibuľku,...
 - ...červenú sladkú papriku,...
 - ...mätu piepornú, ak použije sušenú mätu, znížte jej množstvo na jednu tretinu, je oveľa výraznejšia a silne aromatická dodáva sviežu chuť i  arómu,..
 - ...cibuľku som pokrájala aj s vňaťou na kolieska, červenú papriku na malé kocky a mätu piepornú na jemno.
 - Pokrájala som na jemno petržlenovú vňať a pripravila som syr feta.
 - Cuketu som umyla a odkrojila som jej obe koncové časti,...
 - ...nastrúhala som ju na hrubom strúhadle.
 - K cukete som pridala vajcia.
 - Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, pridala som štipľavú mletú červenú papriku a pokrájaú kôprovú vňať, mám vlastný mrazený kôpor.
 - Pridala som pokrájanú jarnú cibuľku, červenú sladkú papriku a mätu piepornú.
 - Všetko som spolu dobre premiešala,...
 - ...pridala som posekanú petržlenovú vňať, premiešala,...
 - ...pridala som múku a znovu premiešala, ...
 - ...namrvila som rukami syr feta,...
 - ... osolila som až teraz na záver, aby cuketa nepustila priveľa vody /pozor feta je slaná dosť/, ešte raz som všetko poriadne premiešala a zmes na turecké placky z cukety - Kabak mücver - bola hotová.
 - V rozpálenom oleji som polievkovou lyžicou / 1 PL/ urobila kôpky, roztlačila som ich mierne a vyprážala som ich sprudka do chrumkava na jednej strane - asi 5 - 6 minút,...
 - ...a aj z druhej strany pekne do červena a do chrumkava.
 - Hotové Kabak mücver som nechala odsať z prebytočného tuku na kuchynskej papierovej utierke.
 - Podávala som ich horúce s hustým domácim jogurtom, ktorý som ochutila cesnakom a citrónovou šťavou.
 - Kabak mücver sú  výživné a aromatické turecké cuketové placky plné byliniek, korenín a papriky, feta syra, majú príjemnú osviežujúcu pikantnú chuť, sú výborným pohostením - podávajú sa ako meze, ale aj vynikajúcim hlavným chodom, sú mimoriadne obľúbené a veľmi rozšírené v celom Turecku, môžu sa pripravovať s malými obmenami, dom od domu trocha inak.
Je to pomerne rýchle, veľmi zdravé a ľahké jedlo plné vitamínov i chutí.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |