Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Foto: novalim
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes. Pripravte si tento jesenný šalát s pečenými batatmi a
karfiolom Zobraziť celý popisPred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes. Pripravte si tento jesenný šalát s pečenými batatmi a
karfiolom s krutónmi z nášho bezlepkového ľanového chleba LINSI. Dochutený zrniečkami z granátového jablka, olivovým
olejom a bylinkami vám zaručene bude chutiť a zároveň tak dodáte vášmu telu všetko, čo potrebuje.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 krajce |
|
4 ks menšie |
|
1 ks malý |
|
500 g (napr. poľný, rukola, little gem, atď.) |
|
1 ks (zrniečka) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bataty umyjeme, osušíme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska (aj so šupkou). Karfiol tiež umyjeme a osušíme a rozoberieme na ružičky, stonky môžeme poodkrajovať. Spolu s batatmi ho premiešame v miske a polejeme 3 PL olivového oleja, osolíme a jemne okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C asi 30 minút. Počas pečenia môžeme jemne premiešať.
- 2
Pripravíme si krutóny. Krajce chleba jemne potrieme olivovým olejom a posypeme trochou sušeného oregana. Nakrájame na kocky a opečieme do zlatista na panvici.
- 3
Do šalátovej misy dáme listovú zmes šalátov, na to poukladáme upečené bataty s karfiolom a ľanové krutóny. Pridáme zrniečka z granátového jablka. Pokvapkáme ešte trochou oleja a balzamikového octu a posypeme oreganom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu