Jemná jarná krémová polievka z medvedieho cesnaku fotorecept
Foto: pusta
Včera so dostala kúpiť medvedí cesnak a rozhodla som sa pre polievku. Príprava je rýchla, jednoduchá a výsledok vynikajúci, okrem medvedieho cesnaku obsahuje Zobraziť celý popisVčera so dostala kúpiť medvedí cesnak a rozhodla som sa pre polievku. Príprava je rýchla, jednoduchá a výsledok vynikajúci, okrem medvedieho cesnaku obsahuje mladú cibuľku, zemiaky, maslo, cesnak, soľ, biele korenie, domáci kurací vývar a na záver som pridala šľahačku. Chuť je veľmi jemná a lahodná, dá sa konzumovať rovnako dobre za tepla i za studena, výborne osvieži aj v horúčave.
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny, medvedí cesnak, šľahačku, mladú cibuľku a cesnak.
-
2
Očistenú mladú cibuľku som pokrájala na jemné kolieska. Použila som aj zelenú časť, vňať som odložila na ozdobu hotovej polievky.
-
3
Medvedí cesnak som umyla, odstránila som stopky a pokrájala na hrubo, to úplne stačí, lebo sa bude ešte mixovať hotová polievka.
-
4
Pokrájala som zemiaky na malé kocky, skôr sa uvaria a zahustia polievku.
-
5
V hrnci som rozpustila 1 polievkovú lyžicu slnečnicového oleja a maslo.
-
6
Na strednom plameni som orestovala na rozohriatom tuku pokrájanú cibuľku - asi 2 minútky.
-
7
Pridala som medvedí cesnak a restovala spolu dalšiu 1 minútku...
-
8
...spolu s prelisovaným cesnakom, kým sa rozvoňal, dlhšie netreba. Netreba sa báť pridaného cesnaku, dalšou tepelnou úpravou, varením stratí svoju ostrosť, polievku príjemne prevonia a jemne zvýrazní lahodnú chuť medvedieho cesnaku a to je dôvod, prečo som ho pridala teraz- Vyskúšajte tento spôsob a presvedčte sa o tom sami.
-
9
Pridala som pokrájané zemiaky a všetko som restovala ešte 1 minútku.
-
10
Prisypala som 1 PL hladkej múky a krátko orestovala,...
-
11
...zaliala som domácim kuracím vývarom a priviedla som do varu, povarila som všetko asi 10 - 15 minút. Polievku som osolila a okorenila mletým bielym korením, stačí málo, len aby trošku zvýraznila chuť, ale neprebila ju. Ak máte vývar, tak soľte opatrne, ak vývar nemáte, môžete použiť vodu, ale žiaden umelý bujon z kocky, ani žiadnu vegetu neodporúčam, pokazil by túto lahodnú polievku.
-
12
Pridala som sladkú smotanu a nechala som iba raz prevrieť, stále som miešala, lebo šľahačka sa ľahko pripaľuje. Nechala som mierne vychladnúť.
-
13
Ponorným mixérom som polievku rozmixovala do hladka a nechala som ju 10 minút odpočinúť.
-
14
Horúcu polievku som nabrala na tanier a ozdobila pokrájanou vňaťou mladej cibuľky. Podávala som k nej opečené hrianky z bagety s trochou oleje, ale bez cesnaku, aby vynikla chuť polievky.
-
15
Túto porciu som si dala teraz túto polievku dobre vychladenú a bola vynikajúca jemná a lahodná i za studena, v tejto horúčave výborne osviežila.
osobne sa mi páči tvoje varenie a poviem pravdu, i krásne servisy, na ktorých servíruješ.
to je dakujem tebe, že si ku mne nakukol.
posielam srdečný pozdrav do ďalekej Iowy Tebe i Tvojej milej rodinke.
ešte som nikdy nevarila z mdvedieho cesnaku, ale oplatilo sa s ním zaobchádzať ako s jemnou jarnou listovou zeleninou, má veľmi jemnučkú chuť.
dakujem ti.
(Priznávam so sklonenou hlavou, že som tam dal aj koca-bujón, lebo iný vývar som nemal)
dakujem.
v každom prípade veľmi pekne dakujem za tvoj názor..