Jelení steak s ovocnou omáčkou

Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
Jelení steak s ovocnou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
marináda:
50 cl
30 g
5 cl
5 g
20 g
1 KL
20 g
Omáčka:
50 g, očistená
40 g
5 cl
4 cl
1 KL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na marinádu rozmixujeme a necháme odležať v chladničke. Z jelenieho mäsa nakrájame steaky s hmotnosťou 200 g, potrieme marinádou a ugrilujeme.

  2. 2

    Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme džem (šípkový, slivkový, marhuľový...) nastrúhanú citrónovú kôru a džús, zahustíme škrobovou múčkou, prevaríme a pred dovarením pridáme 4 cl červeného vína.

  3. 3

    Prepasírujeme, môžeme zjemniť maslom (i smotanou). Môžeme pridať aj kandizované, mrazené alebo čerstvé ovocie a omáčku zmixovať.

Diskusia k receptu

vcelka
Jelenie karé dostať v hypermarketoch... alebo aj v niektorych dobre zasobených mäsiarstvach.
wegar
Tak na toto sa mi zbiehajú slinky! Aj pekne naservírované a odfotené, bravo!
hambalko35
V najbližšej dobe vyskušam,lebo diviny mam neurekom,tak stale hladam nove recepty aby sme ju mali vždy na iny spôsob.
nelajsia
vyskusame, v Rakusku je jelenie mäso všade....ale kolko sa steaky priblizne robia?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia