Jelení steak s ovocnou omáčkou
			   Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
		   
		   šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 800 g | 
                                                             | 
                                                    
| marináda: | |
| 50 cl | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 cl | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| Omáčka: | |
| 50 g, očistená | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 cl | 
                                                             | 
                                                    
| 4 cl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Všetky suroviny na marinádu rozmixujeme a necháme odležať v chladničke. Z jelenieho mäsa nakrájame steaky s hmotnosťou 200 g, potrieme marinádou a ugrilujeme.
- 2
 Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme džem (šípkový, slivkový, marhuľový...) nastrúhanú citrónovú kôru a džús, zahustíme škrobovou múčkou, prevaríme a pred dovarením pridáme 4 cl červeného vína.
- 3
 Prepasírujeme, môžeme zjemniť maslom (i smotanou). Môžeme pridať aj kandizované, mrazené alebo čerstvé ovocie a omáčku zmixovať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu