Jelení steak s ovocnou omáčkou
Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 800 g |
|
| marináda: | |
| 50 cl |
|
| 30 g |
|
| 5 cl |
|
|
|
|
|
|
|
| 5 g |
|
| 20 g |
|
| 1 KL |
|
| 20 g |
|
| Omáčka: | |
| 50 g, očistená |
|
| 40 g |
|
| 5 cl |
|
| 4 cl |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na marinádu rozmixujeme a necháme odležať v chladničke. Z jelenieho mäsa nakrájame steaky s hmotnosťou 200 g, potrieme marinádou a ugrilujeme.
- 2
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme džem (šípkový, slivkový, marhuľový...) nastrúhanú citrónovú kôru a džús, zahustíme škrobovou múčkou, prevaríme a pred dovarením pridáme 4 cl červeného vína.
- 3
Prepasírujeme, môžeme zjemniť maslom (i smotanou). Môžeme pridať aj kandizované, mrazené alebo čerstvé ovocie a omáčku zmixovať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu