Jelení močing s medovou cibuľkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Jelení močing umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy. Vo veľkom hrnci mäso opražíme z každej strany a vyberieme. V tom istom hrnci orestujeme pokrájanú koreňovú zeleninu do zlata, pridáme cibuľu, koreniny a restujeme do hneda. Pridáme cukor a trochu šípkového lekváru, necháme mierne skaramelizovať, podlejeme červeným vínom a zalejeme vodou.
  2. Necháme zovrieť a do základu vložíme orestované mäso. Prikryjeme a dusíme v rúre na 180°C približne 2 hodiny do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, základ rozmixujeme a dochutíme šípkovým lekvárom, červeným vínom, soľou a korením. Podľa potreby a hustoty ešte zvaríme.
  3. Pyré: paštrnák nakrájame a dáme variť do osolenej vody spolu s mliekom. Uvaríme do mäkka, precedíme a rozmixujeme. Pridáme crème fraîche, smotanu, premiešame a dochutíme soľou a korením.
  4. Medová cibuľka: cibuľu pokrájame na mesiačiky. Vo väčšej panvičke rozpustíme med, pridáme ocot a necháme zovrieť. Pridáme cibuľu, korenie, bobkový list a podusíme do mäkka.