Jelení chrbát na polente a jablkách

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V kastróle so štipkou soli zohrejeme mlieko s maslom, pridáme polentu a varíme za stáleho miešania, až kým nevznikne hustá kaša. Zamiešame nastrúhaný parmezán, vylejeme do silikónovej formy a necháme stuhnúť v chladničke.
  2. Jablká očistíme a nakrájame na kocky. Z cukru pripravíme svetlý karamel, pridáme doň jablká a klinčeky, chvíľu podusíme. Ochutíme jablčným octom.
  3. Jelení chrbát opečieme na rozohriatej panvici z každej strany. Ochutíme soľou, korením a bylinkami. Dáme piecť do rúry na 175 °C približne 15 minút. Na masle opečieme polentu dozlata a servírujeme spolu s mäsom a jablkami.