Zemiakový guláš

Jednoduchý zemiakový guláš s fazuľou

Autor receptu: ivka268

Vynikajúca, sýta polievočka na jesenné dni.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Klobásu nakrájame na polkolieska a opečieme na masti do chrumkava. Klobásu vyberieme, odložíme a do výpeku dáme restovať nakrájanú cibuľu. Pred koncom pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
  2. Zasypeme mletou paprikou a po pár sekundách pridáme hladkú múku. Pár minút restujeme a zmes zalejeme vývarom alebo vodou.
  3. Polievku privedieme k varu a pridáme na kocky nakrájané zemiaky spolu so soľou a rascou.
  4. Varíme cca 10-15 minút, potom pridáme scedenú fazuľu a odloženú opečenú klobásu. Spolu chvíľu povaríme a nakoniec dochutíme mletým čiernym korením, majoránkou a chilli.