Zemiakový guláš
Jednoduchý zemiakový guláš s fazuľou
Autor receptu: ivka268
Vynikajúca, sýta polievočka na jesenné dni.
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Klobásu nakrájame na polkolieska a opečieme na masti do chrumkava. Klobásu vyberieme, odložíme a do výpeku dáme restovať nakrájanú cibuľu. Pred koncom pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
- Zasypeme mletou paprikou a po pár sekundách pridáme hladkú múku. Pár minút restujeme a zmes zalejeme vývarom alebo vodou.
- Polievku privedieme k varu a pridáme na kocky nakrájané zemiaky spolu so soľou a rascou.
- Varíme cca 10-15 minút, potom pridáme scedenú fazuľu a odloženú opečenú klobásu. Spolu chvíľu povaríme a nakoniec dochutíme mletým čiernym korením, majoránkou a chilli.