« Naspäť na tento recept

Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) verzia na vytlačenie

Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.

Autor receptu: elenas

Postup receptu

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mleté mäso, premiešame a spolu smažíme pokiaľ sa mäso zatiahne. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, podľa chuti iné koreniny alebo bylinky. Chvíľu spolu smažíme pokiaľ sa šťava mierme vyparí. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak. Zmes odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 1

Kefírové mlieko zmiešame so sódou bikarbónou a necháme trochu postáť. Sóda začne pracovať a peniť, takže zoberte radšej väčšiu nádobu. Vajcia vymiešame do penista, pridáme soľ, cukor a kefírové mlieko. Nakoniec pridávame preosiatu múku a vymiešame cesto.
Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 2

Jarnú cibuľku nasekáme a pridáme k mäsovej zmesi, ja som ešte pridala aj medvedí cesnak. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej formy (moja 24 cm). Na cesto dáme mäsovú plnku a zalejeme zvyšným cestom. Vrch som posypala sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriate na 180 °C rúre, cca 35 – 45 minút.
Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 3

Horúci koláč potrieme roztopeným maslom a môžeme podávať. Je fajnový za tepla a za studena, môže byť na raňajky, desiatu alebo aj na večeru.
Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Suroviny




8
porcií
60
minút
príprava
40
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist