Opečený losos
Jednoduchý losos s hráškovým pyré a bylinkovým pestom
Autor receptu: siuuu
Rybky máme nás radi - tentoraz som zvolila lososa. Toto bola taká rýchlovka - nič zložité, ale moooc dobré. Množstvá uvádzam
také orientačné, pokojne si môžete prispôsobiť podľa seba.
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúsky lososa umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a korením a na masle opečieme - ja som mala aj s kožou, takže najskôr som opekala na koži na rozpálenej panvici asi 2-3 minúty a potom po minútke z každej strany.
- Hrášok som prepláchla, orestovala na masle a cibuľke, zaliala primerane vodou - len aby bol ponorený a uvarila do mäkka. Scedila som ho, rozmixovala s kúskom masla a trochou teplej smotany, ochutila som soľou a korením.
- Na pesto som v mažiariku rozmašírovala oriešky (ja som mala pistácie), natrhané bylinky, posekaný cesnak, olivový olej a parmezán na konzistenciu akú vidíte na fotografii.
- Ja som pridala aj predvarený a pečený zemiačik, ale dá sa aj bez neho.