Marinovaná ryba

Jednoduchá marinovaná ryba (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu.* Takže keď sa vrátime z aktivít domov, stačí ho vytiahnuť z chladničky.

4
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené ryby rozrežeme pozdĺžne na polovice a osolíme.
  2. Na oleji z oboch strán krátko, asi 2-3 minúty, opečieme.
  3. Potom ich vyberieme a dáme do misky.
  4. Do výpeku pridáme všetky suroviny na marinádu (papriku nakrájame na pásiky, cesnak prelisujeme, cibuľu narežeme na pásiky). Podusíme 5 minút.
  5. Horúcu zálievku nalejeme na ryby.
  6. Zakryjeme a dáme na 24 hodín do chladničky marinovať.
  7. Podávame s chlebom a zeleninou.
  8. Poznámka: Na toto jedlo je dobré použiť celé ryby, je jedno, či morské alebo sladkovodné, a doma ich pozdĺžne rozrezať. Nie je veľmi dobré používať hotové filety.