Marinovaná ryba
Jednoduchá marinovaná ryba (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu.* Takže keď sa vrátime z aktivít domov, stačí ho vytiahnuť z chladničky.
4 porcie |
20 (+ marinovanie) minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené ryby rozrežeme pozdĺžne na polovice a osolíme.
- Na oleji z oboch strán krátko, asi 2-3 minúty, opečieme.
- Potom ich vyberieme a dáme do misky.
- Do výpeku pridáme všetky suroviny na marinádu (papriku nakrájame na pásiky, cesnak prelisujeme, cibuľu narežeme na pásiky).
Podusíme 5 minút.
- Horúcu zálievku nalejeme na ryby.
- Zakryjeme a dáme na 24 hodín do chladničky marinovať.
- Podávame s chlebom a zeleninou.
- Poznámka: Na toto jedlo je dobré použiť celé ryby, je jedno, či morské alebo sladkovodné, a doma ich pozdĺžne rozrezať. Nie je veľmi dobré používať hotové filety.